Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dreame H11 Max vloerwastest: de nachtmerrie van overdekte plekken?

Ons protocol bestaat uit het proberen om vier soorten vlekken te verwijderen: olie, zoete drank, lippenstift, koolstof gemengd met water (om roet na te bootsen, een zwarte, vettige plek die blijft plakken). De resultaten behaald met de H11 Max bleken iets teleurstellender dan die van de FC 5 van Kärcher.

Er waren met name 3 retourvluchten nodig om de sporen van goed gedraineerde en goed bedekte frisdrank op de grond volledig uit te wissen, terwijl het er voor Kärcher maar één was. De olievlek bleek minder hardnekkig en was na “slechts” twee ritten volledig verdwenen.

Zoals het geval was met de Polti Vaporetto 3 Clean, laat de koolstof gemengd met water een zeer discreet spoor achter, maar vervaagt na 6 rondreizen. Wat betreft de lippenstiftmarkeringen, ze zijn nog steeds een beetje zichtbaar na meer dan 20 rondreizen van de rollers en we moesten de vloer hard met de hand schrobben om ze volledig weg te vegen.

Het wasresultaat is dus goed, maar blijft onder het niveau van gemotoriseerde vloerreinigers van Kärcher. Aan de andere kant vonden we absoluut geen klachten over de prestaties van de H11 Max wanneer deze vloeistoffen, sauzen of eieren opzuigt. Hij was in staat om de vloeren zonder enige moeite schoon te maken, op voorwaarde dat de vlekken geen tijd kregen om te drogen – en dus stevig vast te worden – op de vloer.

READ  Lenovo G27c-10 Review: betaalbare 27-inch FHD 165Hz-monitor