Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Draadloos opladen via NFC komt eraan, maar waar is het voor?

Draadloos opladen via NFC komt eraan, maar waar is het voor?

NFC-opladen wordt ongetwijfeld mogelijk dankzij Android 15. Maar waar kan het voor gebruikt worden? We hebben al enkele ideeën.

Bron: 9to5Google

Google I/O 2024 nadert snel en de eerste bèta van Android 15 is er al. Een van de nieuwe features is een belangrijke innovatie: de mogelijkheid om apparaten op te laden via NFC. Maar hoe werkt het?

De Qi-standaard is vooral bekend voor het draadloos opladen van smartphones, waaronder iPhones. Het is echter niet geschikt voor kleine apparaten omdat er een relatief groot bestand voor nodig is. De Qi 2-standaard die dit jaar verscheen, lost dit probleem niet op.

Ondanks deze beperking, als uitbreiding van de standaard NFC (Near Field-communicatie) Draadloos opladen is mogelijk. Deze technologie wordt, zoals we uitlegden, voor het eerst ook ondersteund door het Android 15 besturingssysteem Robotlichaam. Het is verre van nieuw.

Het brancheconsortium achter de NFC-standaard introduceerde in mei 2020 een oplaadoptie genaamd NFC Wireless Charging (WLC). Deze biedt met maximaal 1 watt veel minder laadvermogen dan de Qi-standaard, maar kan compacter worden geïmplementeerd. Bovendien kan deze technologie worden geïntegreerd in flexibele printplaten.

Android Central heeft een nieuwe categorie ontdekt genaamd NFC-opladen In NFC-pakket voor Android 15 Beta 1. Het kan niet alleen laadstatusgegevens verzenden via NFC, maar ook het laadproces starten en stoppen.

Integratie met Find My Device-netwerk en digitale pennen

De Android Authority gaat ervan uit dat de reden voor het implementeren van WLC-technologie in de volgende versie van Android het nieuwe Find My Device-netwerk is, waarin ook Bluetooth-trackers kunnen worden geïntegreerd. De batterijen kunnen maximaal een jaar worden gebruikt, maar kunnen in veel gevallen niet worden opgeladen. Een NFC-oplaadmogelijkheid zou dus een welkome aanvulling zijn. We denken ook aan pennen die via NFC kunnen worden opgeladen.

READ  Hoe kan ik overstappen naar SBMM in MW3? De ontwikkelaars vragen om feedback van spelers

Bedenk ook dat NFC (Near Field Communication) het mogelijk maakt dat twee compatibele apparaten die zich dicht bij elkaar bevinden, snel en eenvoudig gegevens kunnen uitwisselen. Dit communicatieprotocol wordt vooral gebruikt voor het contactloos betalen met uw bankkaart of mobiele telefoon of voor het valideren van een vervoerbewijs in het openbaar vervoer.