Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doorslaggevender dan Haaland, Mbappé of Lautaro: wie is Santiago Jimenez, de Mexicaan die paniek veroorzaakt in Europa?

Doorslaggevender dan Haaland, Mbappé of Lautaro: wie is Santiago Jimenez, de Mexicaan die paniek veroorzaakt in Europa?

Als oud-FA Bart Newcoop hem niet te hulp was gekomen door zaterdag in Waalwijk (1-2) de winnende treffer te scoren, zouden zijn supporters waarschijnlijk nog een tijdje wrok tegen hem hebben gekoesterd. Vol vertrouwen probeerde Santiago Jimenez zijn vaardigheden Panenka Om de strafschop om te zetten die uiteindelijk werd gemist nadat hij zijn gebaar verkeerd had getimed. Maar hoe kun je kritiek uiten op je nieuwe clubheld?

Er zijn tot nu toe slechts twee spelers beter dan hij in de Europese competities: Harry Kane (15 goals) en Serho Geraci (14). Met dertien doelpunten in elf competitieduels (en nog twee in de Champions League in de heenwedstrijd tegen Lazio) heeft Jimenez alles op zijn pad in Nederland weggeblazen. “Hij is een zeer goede spits en scoort veel doelpuntenZijn coach, Arne Slott, is opgetogen. Ook zijn karakter vind ik bijzonder bewonderenswaardig, omdat hij zich nooit laat afleiden als hij een kans mist. Qua persoonlijkheid heeft hij voor zijn leeftijd een lange weg afgelegd.

De 22-jarige Mexicaan, een van de weinigen die succes heeft in Europa, heeft moeten vechten om daar te komen. Getroffen door een bloedstolsel in zijn rechterschouder waarvoor drie operaties nodig waren toen hij 17 was, zou Jimenez nooit het hoogste niveau bereiken. Gelukkig kon hij rekenen op zijn karaktersterkte en de steun van zijn vader, Cristian Jimenez, een voormalig Mexicaans international die zijn carrière beëindigde bij Cruz Azul, waar zijn zoon Santiago begon.

Bij zijn aankomst in Rotterdam in de zomer van 2022 paste de aanvaller met de bijnaam ‘Bibouti’ (grote jongen) vanwege zijn fysieke kracht zich meteen aan Nederland aan: hij scoorde 28 doelpunten in zo’n vijftig wedstrijden. Een vooruitblik op dit seizoen stelt hem in staat de aandacht te trekken van alle grote spelers in Europa: Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atletico, maar ook Barcelona en Real Madrid. Maar nu al met een lichte voorliefde voor merengue. “Het is een enorme club. “Het zal geweldig zijn”, hij vertelde dit aan Sexta en heeft al een klein bericht gestuurd naar Florentino Pérez, die tijdens de volgende transferperiode zal proberen een nieuwe spits te rekruteren. De waarde hiervan wordt nu al geschat op 40 miljoen euro.

READ  Sport TV programma voor 4 september