Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door de stroomstoring was het verkeer ernstig verstoord

Door de stroomstoring was het verkeer ernstig verstoord

Een elektriciteitsprobleem verstoorde zondag het treinverkeer op station Parijs Montparnasse.

Het verkeer op het station van Montparnasse werd zondagmiddag ernstig verstoord door een elektrisch probleem in de buurt van Massy-Palisot (Essonne).

Het overgrote deel van de treinen van en naar het zuidwesten werd getroffen. Dit zijn de lijnen Parijs-Bordeaux, Parijs-Hendaye en Parijs-Toulouse. Er werden vertragingen waargenomen variërend van 30 minuten tot 6 uur.

Station Montparnasse op zondag 24 september 2023 tijdens een grote verstoring.
Station Montparnasse op zondag 24 september 2023 tijdens een grote verstoring. © Bekijk BFMTV.com

Op het stationsplein moesten getroffen reizigers geduld hebben.

“Ik moest de trein nemen naar Bordeaux en Agen aandoen. Door deze twee uur vertraging heb ik mijn aansluiting in Bordeaux en die in Agen gemist”, klaagde Charles in de microfoon van BFMTV.

Trein vast in tunnel, passagiers gecompenseerd

Contacted SNCF “biedt zijn excuses aan aan de betrokken passagiers voor alle vertragingen die vanmiddag op het Atlantische netwerk zijn opgelopen en blijft bereid om zo snel mogelijk terug te keren naar het normale verkeer.” De oorzaak van de instorting wordt onderzocht.

Ze legde uit dat de Ouigo-trein geblokkeerd was in een tunnel nabij Massey.

“Omdat de trein zijn reis niet meer kon voortzetten, werd er vanuit Parijs Montparnasse een noodtrein gestuurd om de passagiers te verzorgen. Aan boord van de noodtrein werden waterflessen en dozen uitgedeeld”, legt ze uit.

Passagiers die door dit incident worden getroffen, ontvangen een compensatie van “200%”. Passagiers van ongeveer veertig andere treinen profiteren van een compensatie onder de Groep van Dertig.

Martin Wrigley journalist