Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Documenten die in beslag zijn genomen uit het huis van Trump waren waarschijnlijk verborgen om het onderzoek te belemmeren

De juridische storm van Trump gaat niet liggen. Terwijl de voormalige president en zijn aanhangers in opstand kwamen tegen een Een uitgebreide zoektocht naar zijn woonplaats in FloridaZe eisen opheldering, hier worden ze gegeven: de in beslag genomen documenten waren daar “waarschijnlijk verborgen” om het onderzoek tegen hen te belemmeren Donald Trump, staat dinsdag in een document van het ministerie van Justitie. Dit procesdocument legt op de meest gedetailleerde manier tot nu toe de redenen uit waarom de FBI op 8 augustus het huis van de voormalige president doorzocht om eersteklas documenten op te halen die hij niet had teruggegeven. witte Huisondanks meerdere verzoeken.

Voor de operatie was FBI Het document onthulde “meerdere bronnen van bewijs” waaruit blijkt dat “vertrouwelijke documenten” zich in het uitgestrekte Mar-a-Lago-huis van Donald Trump bevinden, aldus het document. “De regering heeft ook bewijs dat overheidsdocumenten zijn achtergehouden en verwijderd… en dat er waarschijnlijk acties zijn ondernomen om hun onderzoek te belemmeren”, voegde ze eraan toe.

Deze documenten zijn niet van Donald Trump

Het ministerie van Justitie zegt het proces dat tot de inval heeft geleid, te hebben verduidelijkt om “het onvolledige en onjuiste verslag in de verklaringen” van de voormalige president te corrigeren. De verklaring van het ministerie kwam naar aanleiding van een verzoek van Donald Trump vorige week zich vervolgd voelen Door de overheid, om door de FBI in beslag genomen documenten door een onafhankelijke derde partij te laten beoordelen.

Maar het aanstellen van deze derde partij kan de toegang van onderzoekers tot de documenten blokkeren, en justitie zou dit niet moeten doen “omdat deze (in beslag genomen) documenten niet van Donald Trump zijn”, stelt de memo van het ministerie van Justitie. Hij benadrukte dat een dergelijke benoeming “niet nodig is en de belangen van de regering ernstig zou schaden, ook met betrekking tot de nationale veiligheid”.

READ  De sluipschutter die Bin Laden neerschoot hekelt de situatie in Afghanistan

“Heksenjacht”

Volgens het ministerie van Justitie droegen sommige van de op 8 augustus in beslag genomen documenten het label “HCS”, dat in de taal van de Amerikaanse inlichtingendiensten verwijst naar informatie die wordt verstrekt door “menselijke bronnen”, informanten en andere geheime agenten. Onderzoekers vermoeden dat de Republikein de Amerikaanse wet heeft overtreden spioneren Die het bezit van vertrouwelijke documenten strikt reguleren. Donald Trump verzekert hem dat deze documenten zijn vrijgegeven.

De Republikein, flirtend met het idee om in 2024 president te worden, hekelt de “heksenjacht” die de regering van zijn opvolger tegen hem heeft gevoerd. Joe BidenHij is van mening dat justitie “zo’n inbraak nooit zou mogen toestaan” in zijn huis.