Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit is het ideale moment om te sporten als je veel wilt afvallen, blijkt uit onderzoek van Grazia

Dit is het ideale moment om te sporten als je veel wilt afvallen, blijkt uit onderzoek van Grazia

Sommige mensen geven de voorkeur aan de ochtend als het gaat om het volgen van een trainingsroutine om overtollig gewicht te verliezen. Anderen profiteren van de lunchpauze en velen genieten ’s avonds. Hoewel iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, bleek uit één onderzoek dat verschillende tijdstippen voor lichaamsbeweging een verschillende impact op gewichtsverlies kunnen hebben. Er is ook een periode die effectiever kan zijn dan andere, vooral als het doel is om veel gewicht te verliezen.

Ochtend, middag of avond? Wanneer moet je sporten?

Binnen een studie gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschriftObesitas VerenigingDe wetenschappers verzamelden gegevens over twee perioden. Deze informatie werd gedeeld door centrum voor ziektecontrole en Preventie, zie de periodes 2003-2004 en 2005-2006. Dit werk omvatte in totaal 5285 deelnemers die op basis van hun fysieke activiteit in drie verschillende groepen werden verdeeld: ochtendsporters (642 individuen), middagsporters (2456 individuen) en avondatleten (2187 individuen). Het doel van deze procedure? “Onze studie leverde een nieuw hulpmiddel op om het dagelijkse patroon van fysieke activiteit te onderzoeken en de impact ervan op de gezondheidsresultaten te bestuderenTongyu Ma, assistent-professor bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Franklin Pierce University (VS), legt uit.

Het ideale moment is…

Deze observatie maakte het dus mogelijk om het juiste moment voor aanzienlijk gewichtsverlies te onthullen. Daarom is de sportsessie tussen 7.00 en 9.00 uur effectiever gebleken. Volgens de door de deelnemers verkregen resultaten hadden degenen die ’s ochtends trainden inderdaad een lagere body mass index en tailleomtrek dan de andere twee groepen. Bovendien hadden ochtendmensen een gezonder dieet en consumeerden ze minder dagelijkse energie dan anderen. De onderzoekers observeerden ook een meer uitgesproken sedentaire levensstijl onder de deelnemers aan de ochtendgroep vergeleken met de anderen. Met andere woorden: ongeacht de inspanning die gedurende de dag wordt geleverd, kan lichaamsbeweging in de ochtend veel voordelen bieden bij het afvallen.

READ  Productherinnering: Eet deze pijnstillers vooral niet als u allergisch bent!

Het onderzoek is echter gebaseerd op verschillende leeftijden en verschillende levensstijlgewoonten, dus er zijn enkele bedenkingen.