Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Welk vaccin wordt aangeboden voor de boostercampagne die op 2 oktober begint?

COVID-19: Welk vaccin wordt aangeboden voor de boostercampagne die op 2 oktober begint?

In het licht van de recente toename van het aantal COVID-19-gevallen in de afgelopen weken, wordt vanaf 2 oktober een nieuwe vaccinatiecampagne gelanceerd. Het is het Pfizer-vaccin, bijgewerkt en aangepast aan nieuwe varianten, dat aan patiënten zal worden aangeboden.

Dit is een nieuwe campagne die twee weken vóór de geplande datum van start gaat. Vanwege de recente toename van het aantal Covid-19-gevallen zal de vaccinatiecampagne op 2 oktober beginnen. Het besluit werd genomen door het ministerie van Volksgezondheid, dat zich al zorgen maakte over tekenen van hervatting van de vervuiling tijdens de zomer. Het aantal gevallen van COVID-19 wordt nog steeds meer gemeten dan tijdens de recente pieken van de pandemie.

Ondanks alles wil de overheid voorzichtig zijn. Daarom gaf Aurelien Rousseau, minister van Volksgezondheid, er de voorkeur aan de aanbeveling van het Comité voor het monitoren en anticiperen van gezondheidsrisico’s (COFAR) op te volgen, dat aanbeveelde de vaccinatiecampagne met twee weken uit te stellen, zo blijkt uit informatie van Capital.

Vaccinatie staat open voor iedereen

Zo werd het vaccin aangepast aan de ziektevarianten die voornamelijk in de regio circuleerden. Het is het Commernaty-vaccin van Pfizer-BioNTech dat zal worden aangeboden voor boostervaccinatie. Het werd in het voorjaar bijgewerkt en richt zich nog steeds op de Omicron-variant en zijn derivaten. Ook degenen die nog niet zijn gevaccineerd of een eerdere booster-injectie hebben gekregen, kunnen een dosis van het vaccin krijgen.

Het ministerie van Volksgezondheid specificeerde dat “de meest kwetsbare mensen (die ouder zijn dan 65 jaar of die risicofactoren vertonen) en gezondheidswerkers een boosterdosis zullen kunnen krijgen.” Maar het wordt ook aanbevolen om dierbaren van kwetsbare mensen te vaccineren. Het ministerie stelt dat vaccinatie gratis is en voor iedereen toegankelijk is.

READ  Deze kunstmatige intelligentie verandert je hersengolven in geweldige video's

De griepvaccinatiecampagne begint twee weken na de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. “Vanaf deze datum voeren kwetsbare mensen gelijktijdig dubbele vaccinatie uit tegen Covid en griep”, adviseert het ministerie van Volksgezondheid.