Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit is het huis dat de troonopvolger van Nederland deelt tijdens zijn studie in Amsterdam.

De Prinses van Oranje begint aan het begin van het schooljaar met haar universitaire studie. Het pensioenjaar van prinses Katharina-Amalia loopt ten einde en ze staat op het punt naar de Universiteit van Amsterdam te gaan. Alle details, inclusief de kwestie van zijn accommodatie, lijken geregeld te zijn. Prinses Singhal zal een huis delen dat eigendom is van vrienden aan de kant van het kanaal.

Lees ook: Prinses van Oranje onthult haar studiekeuze voor komend schooljaar in Amsterdam

Prinses Katharina-Amalia krijgt een kamer in Amsterdam

Afgelopen zomer studeerde prinses Catherine-Amalia af van de middelbare school. Toen besloot ze zichzelf een jaar van bezinning te gunnen. Tijdens deze sabbatical, een traditie in het Nederlandse koningshuis, maakte de jongedame van de gelegenheid gebruik om wat te experimenteren in haar werkende leven. Zijn jaar werd afgewisseld met stages, al blijft het exacte programma een mysterie.

Prinses Amalia wordt omringd door haar leeftijdsgenoten tijdens haar pensioenjaartraining bij het Oranje Fonds (Afbeelding: RVD)

Afgelopen mei werd de toekomst van prinses Katharina-Amalia, prinses van Oranje en troonopvolgster van Nederland, opgehelderd. Hij is ingeschreven aan de Universiteit van Amsterdam (UVA). Haar vader, koning Willem-Alexander, en haar grootmoeder, prinses Beatrix, studeerden beiden in Leiden, een primeur dus voor de toekomstige vorst. Hij gaat BA in Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) beginnen.

Prinses Katharina-Amalia start bachelor politicologie, psychologie, recht en economie aan UVA (Foto: RVD – Frank Ruiter)

Er rees een vraag: waar gaat de toekomstige koningin wonen? De koninklijke familie woont in een paleis midden in een park in Den Haag. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Amsterdam slechts voor een paar officiële evenementen per jaar. De vraag lijkt opgelost, want over een paar weken staat er een huis klaar om Amalia te ontvangen.

READ  Familie Rothschild is klaar om standaardbier in Nederland te verkopen
Het huis waar prinses Amalia der Nederlanden woont, staat aan de overkant van de Singel, met een rode deur (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Prinses Amalia heeft een relatie met een Duitse erfgenaam

De Oranjeprinses woont in een zeer veilig huis met andere studenten

Dit huis is gelegen aan het Singal-kanaal. tijdschrift Weekend Het huis met vijf verdiepingen blijkt eigendom te zijn van Marc Treisman, een multimiljonairvriend van de koning en de koningin. De eigenaar van het huis bezit een villa in Griekenland in de buurt van Willem-Alexander en Maxima. Marc Treisman is een van de erfgenamen van Anton Treisman, een telg van de mede-oprichter van de in 2016 na faillissement verdwenen warenhuisketen V&D en nu alleen nog online verkrijgbaar. Volgens de familietraditie wordt die geschat op 1,8 miljard euro Offerte.

Het vijf verdiepingen tellende huis heeft meerdere slaapkamers die samen met prinses Catharina-Amalia worden verhuurd aan andere studenten (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Prinses van Oranje zit voor het eerst in Raad van State

Voordat de prinses van Oranje haar kamer, die ze samen met andere studenten zou huren, kon inrichten, moest het huis nog worden ingericht. Het beveiligingssysteem is versterkt. Bij alle toegangspoorten zijn camera’s geïnstalleerd. In de kelder wordt een beveiligingshokje ingericht. Tegenover de entree bevindt zich een eigen parkeerplaats, waardoor beveiligers permanent voor de woning kunnen parkeren.

Bij de ingang van het huis zijn beveiligingscamera’s geïnstalleerd (Foto: Mischa Schoemaker/ABACAPRESS.COM)

Het huis is gelegen in het centrum van Amsterdam, op ongeveer 7 km van de hoofdcampus van de universiteit. Als de prinses besluit om op de fiets te gaan, moet ze nog twintig minuten trappen. Er is geen directe openbaar vervoerverbinding tussen zijn huis en de universiteit. En om er met de auto te komen, wordt de route iets omgeleid door verschillende kanalen, waardoor de route 2 km lang is en ongeveer 20 minuten duurt. Het is echter 5 minuten lopen van het Koninklijk Paleis op de Dam.

READ  Mobilisatie van boeren tegen overheidsbeleid

Het wordt een huurwoning en een huisgenoot. Het is niet bekend hoeveel studenten er bij de prinses gaan wonen en of Amalia al heeft gekozen wie haar huisgenoten zullen zijn. In de Nederlandse pers wordt al maanden gespeculeerd over een huisgenote met zijn nicht, gravin Eloise van Oranje-Nasa, die een studentenkamer huurt in Amsterdam. De dochter van Prins Constantij studeert al twee jaar aan een hotelschool, terwijl ze influencer is. Amalia en Eloise kunnen uitstekend met elkaar opschieten, maar we begrijpen dat ze hun eigen ervaring willen beleven, elk op hun eigen manier. Eloise deelt haar dagelijkse leven zo vrijelijk op Instagram en filmt haar kamer en haar vrienden dat het volkomen verboden zou zijn als ze een troonopvolger aan haar zijde zou hebben.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima respecteren de privacy van hun drie dochters: Prinses Katharina-Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane (Foto: RVD – Patrick van Emst)

Privacy is erg belangrijk voor het Nederlandse koningshuis. Berichten in de pers over de koninklijke familie zijn het onderwerp geweest van voortdurende juridische aanvallen, vooral als het gaat om de drie dochters van het koninklijk paar. Amalia is nu oud, maar de koning en koningin willen hun dochter beschermen. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft al een persbericht uitgegeven om ons eraan te herinneren dat deze periode van universitaire studie als privé moet worden beschouwd.