Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diodoni kreeg een boete van € 30.000 wegens het publiekelijk beledigen van een rechter

Diodoni kreeg een boete van € 30.000 wegens het publiekelijk beledigen van een rechter

In een video die we in 2020 op YouTube plaatsten, zagen we Deodoni een rechter uit Nanterre vergelijken met vrouwen die samenwerkten met het nazi-regime. Maar de laatste beweert het slachtoffer te zijn van ‘diepe vervalsingen’.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Een rechtbank in Versailles veroordeelde woensdag (14 april) de controversiële komiek Deodoni Mbala Mpala tot een boete van 30.000 euro voor het publiekelijk beledigen van een rechter in een video waarvan hij ontkende dat hij de auteur was.

In deze video, die op 8 april 2020 op YouTube werd gepost en zich vervolgens terugtrok, zien we Diodoni, nu 65, die de verzoeken van een rechter van Nanterre (Hauts-de-Seine) ernstig bekritiseert en ze in het bijzonder vergelijkt met vrouwen die samenwerkten met het naziregime. Tijdens een eerste hoorzitting in november maakte Diodonnier er formeel bezwaar tegen dat hij de man in de video was en beweerde dat hij het slachtoffer was van ‘deepfakes’, een complexe techniek die er onder andere voor bestaat om het ene gezicht aan het andere te laten passen. De rechtbank beval vervolgens nieuw onderzoek naar de authenticiteit van de video en schortte het proces op tot 15 maart. Bij huiszoekingen in het huis van Diodonnier en het hoofdkantoor van zijn entertainmentbedrijf werd geen filmlocatie gevonden.

De laatste, in zijn advocaat, reageerde door zichzelf te vergelijken met George Floyd, die in 2020 stierf na lange, verlamde minuten onder de knie van een Amerikaanse politieagent, en met Adama Traore, die in 2016 stierf na zijn arrestatie. ​ Door de gendarmerie in Frankrijk. “Net als zijn twee broers, George Floyd en Adam Traore, voelt Deodoni dat hij wordt behandeld als een zwarte man wiens rechten en leven niet langer gewaardeerd worden sinds hij vandaag in Frankrijk, in 2021, werd veroordeeld voor woorden die hij niet zei.”David Di Stefano vertelde het me.

READ  Britney Spears kondigt abortus aan