Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dieudonné is “niet in goede gezondheid”: een zeer onverwachte fout en een gezichtsverandering

Dieudonné is “niet in goede gezondheid”: een zeer onverwachte fout en een gezichtsverandering

Op dinsdag 10 januari onthulde Cyril Hanouna de inhoud van Dieudonne’s brief, die werd gepubliceerd door de Israel Journal. Binnen smeekt de minachtende komiek om vergeving van de Joodse gemeenschap, die hij bij talloze gelegenheden heeft beledigd.

Een eerlijke vergissing of een amnestie om een ​​beschadigde foto te herstellen? In een brief gepubliceerd in het laatste nummer vanIsraël JournaalEn Dieudonne vroeg vergiffenis aan de joodse gemeenschap, die het grootste deel van zijn carrière een trouwe vijand voor hem was. De controversiële en veroordeelde humorist werd verschillende keren uitgesloten van optreden vanwege zijn aanstootgevende standpunten en besloot zich terug te trekken uit het publieke toneel met een lange brief vol excuses.

gast op de set van Raak mijn tv niet aan Op dinsdag 10 januari legde Andre Darmon, directeur van Israel Magazine, deze verbluffende selectie voor publicatie uit: Het was Francis Lalanne die me belde om me te vertellen over deze reflectie in Dieudonnay. Een paar jaar geleden waren we niet ver van de gang naar de rechtbank. Maar ik zei waarom niet, ik denk dat als iemand om vergeving vraagt, die moet worden gedeeld.’ Nadat hij had aangekondigd dat hij de brief niet wilde publiceren, kon Cyril Hannon hem voorlezen aan de kijkers van zijn dagblad op C8.

Dieudonné: “Mijn excuses aan de Joodse gemeenschap”

“De tijd verstrijkt en niets van mijn zekerheid weerhoudt me ervan. Ik oefen al 35 jaar als cabaretier, een ware passie, ten koste van mijn naaste metgezellen (…) Ik wil vergiffenis vragen aan al diegenen die mogelijk beledigd zijn, geschokt of gekwetst door mijn artistieke gebaren. Ik denk vooral aan mijn landgenoten in de joodse gemeenschap, met wie ik nederig beken dat ik me heb overgegeven aan het spel van individuele superioriteit. Soms ging ik te ver en vertoonde ik ongepaste provocaties. Voor al deze fouten en overtredingen vraag ik vergeving.Dieudonne-boeken.

READ  Matt Damon is in gesprek om Jason Bourne terug te brengen in een nieuwe film

Na het lezen van de bewuste brief geeft Cyril Hannon het woord aan Emmanuel Le Doud, de advocaat van Dieudonné. De laatste probeerde de ware gedachten van zijn cliënt uit te leggen: “Hij heeft nu de zekerheid dat we niet overal om kunnen lachen. Het onderwerp antisemitisme is een heel serieus onderwerp.” Hij besefte dat hij, door mensen aan het lachen te willen maken, mensen liet lijden“. Laatstgenoemde gaf ook in halve woorden toe dat de 56-jarige cabaretier niet zou zijn”ongezond”zonder meer te onthullen. Het blijft alleen wachten op de volgende media-uitjes van Dieudonné om erachter te komen welke voet moet dansen.