Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze radiorush is het vreemdste dat tot nu toe is ontdekt

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Frequente snelle radio-ontploffingen
De oorsprong van snelle radio-uitbarstingen – of snelle radio-uitbarstingen (FRB) – blijft een mysterie. Sommige zenden één unieke flits van radiogolven uit. Anderen, de zeldzaamste, flitsen blijkbaar vaker. Het lijdt geen twijfel dat het het resultaat is van orbitale beweging. Maar het exacte mechanisme moet nog worden opgehelderd. © NRAO Outreach

Sinds het observeren van de eerste van hen, is het… snelle radio-ontploffingen — zij snel radio- barst Of FRB, zoals de Engelsen zeggen – stop nooit met intriges Astronomie wetenschappers. Het duurt meestal een paar duizendsten van een seconde. Onderzoekers worstelen nog steeds met het verklaren van de exacte oorsprong. Vooral omdat ze net een nieuwe en vreemde zaak hebben ontdekt. VRB 20191221A. a Radio-ontploffing die drie seconden duurt. Bestaat uit Knippert van radiogolven die zich elke 0,2 seconden herhalen. Met tachycardie!

Deze FRB-bron bevindt zich in een sterrenstelsel op enkele miljarden lichtjaren van de aarde. Onderzoekers denken dat het afkomstig kan zijn van een magnetischeen vrij zeldzame vorm van neutronenster waarvan bekend is dat deze strikt periodieke signalen uitzendt.

De eerste echt cyclische snelle radio-uitbarsting

Onthoud dat de meeste snelle radioflitsen die onderzoekers tot nu toe hebben waargenomen, een paar milliseconden flitsen voordat ze verdwijnen. Sommige lijken echter cyclisch te zijn. Het knippert een paar dagen willekeurig. Toen stopte hij. alvorens de uitzending te hervatten. Maar FRB 20191221A is de eerste die echt cyclisch is.

READ  Gezondheid. Hoe Covid-19 ervoor zorgde dat twee virale griepstammen ‘verdwenen’

iets om over na te denken pulsar En naar de magnetische sterren die radioflitsen uitzenden Melkweg. of bijna. Omdat FRB 20191221A een miljoen keer helderder is! Mogelijk door een mechanisme of gebeurtenis waardoor de flitsers drie seconden extreem fel waren. Net toen astronomen hun oren spitsten. Om meer te weten te komen, hebben onderzoekers meer observaties nodig over de nieuwe FRB. En anderen die hun begrip van het fenomeen zullen verrijken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?