Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze psychologische factor kan ons volgens de wetenschap ongeveer twee jaar ouder maken

Wist je dat we eigenlijk twee jaar oud waren? Een daarvan hangt af van onze geboortedatum: dan hebben we het over chronologische leeftijd. De andere wordt berekend uit “alle organen waaruit ons bestaat (hart, luchtwegen, longen, botten, immuunsysteem …)”, zoals arts Christoph de Jaeger in een interview uitlegde. toegekend aan Atlantico. Dit wordt de biologische leeftijd genoemd. Het kan worden bepaald door vele factoren, zoals genetica, onze manier van leven of zelfs sommige ziekten. Maar volgens een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van Deep Longevity, Stanford University (Californië, VS) en de University of Hong Kong (China), kunnen we met name de psychologische factor verouderen voor de tijd.

Om tot deze conclusies te komen, gepubliceerd in het tijdschrift Aging Us, haalden ze gegevens op uit de “China Health and Retirement Longitudinal Study” (CHARLS), die in 2015 werd uitgevoerd op meer dan 4.800 volwassenen. De wetenschappers construeerden een “verouderingsklok” op basis van over vijftien bloedbiomarkers (bijv cholesterolgehalte), zeven biometrische aspecten (zoals: arteriële druk), plus het biologische geslacht van elke deelnemer.

Hun doel was om “het verband tussen de fysieke en psychologische aspecten van veroudering te bewijzen”. Voorbij bepaalde parameters, zoals woonwijk of rokenZe ontdekten dat een psychologische factor (…)

(…) Klik hier om meer te zien

READ  Ruimte: James Webb Telescope onthult verbluffend beeld van 'spookstelsel'