Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pyreneeën: vrijdag viel er boven de 1700/1800 meter sneeuw

Pyreneeën: vrijdag viel er boven de 1700/1800 meter sneeuw

primair
Op vrijdag 30 september viel er nieuwe sneeuw in de Pyreneeën. Boven een hoogte van 1700/1800 meter blijven de chips aan de grond plakken. Dit weekend komen de zonnige perioden er weer aan.

Afgelopen weekend vielen de eerste herfstvlokken op de Pyreneeën. Sinds donderdag is de sneeuwval wat heviger. Sneeuw plakt aan de grond vanaf 1700/1800 meter boven zeeniveau, zoals blijkt uit beelden van webcams van Météo Pyrénées. Het is voldoende om de toppen te bedekken met een zachte witte laag.

Een paar millimeter of zelfs centimeters kortstondige herfstsneeuwval op dit moment in de Pyreneeën duidt op de Météo France Gaëtan Heymes-voorspeller. De afgelopen dagen is er regen gevallen in Piemonte, waardoor Météo France de Pyrénées-Atlantiques op oranje heeft gezet. In het weekend zullen milde temperaturen deze lichte sneeuw doen smelten, aangezien Météo France voorspelde dat de temperatuur zou stijgen.

De topskigebieden in de Pyreneeën hebben hun gebieden gepland voor het weekend van 3 en 4 december. Les Angles begint het seizoen op 26 november, als het weer het toelaat.

READ  Op aarde zou zich opnieuw een supercontinent kunnen vormen