Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze eerste tekenen zijn zorgwekkend en voorlopers van ziekte

De ziekte van Alzheimer treft een groot aantal van onze ouderen. deze ziekte achteruitgaan En ongeneeslijk ontwikkelt veel symptomen bij geïnfecteerde mensen. Sommige waarschuwingssignalen kunnen u echter in staat stellen om het in een vroeg stadium te detecteren en zo te profiteren van snelle en passende zorg. Het team van Objeko legt alles uit in dit artikel.

Ziekte van Alzheimer: bijna een miljoen Fransen zijn getroffen

In 1906 ontdekte Alois Alzheimer de ziekte die nu zijn naam draagt. deze ziekte achteruitgaan Het veroorzaakt geleidelijk zenuwverlies bij de zieke persoon. Dit heeft ernstige gevolgen. Een van de meest bekende en meest voorkomende symptomen zijn bijvoorbeeld frequente vergeetachtigheid, geheugenverlies en beperkte herkenning van mensen om hem heen, zelfs zijn naaste familieleden. Mensen met de ziekte kunnen ook moeite hebben met het herkennen van aanwijzingen, schrijven en zelfs spreken. Dit leidt tot een volledig verlies van onafhankelijkheid.

De ziekte van Alzheimer treft vooral ouderen. Er moet echter worden opgemerkt dat dit geen ziekte is die verband houdt met veroudering. Hoewel het normaal is dat oudere volwassenen hun verstand een beetje verliezen, is dit niets vergeleken met de symptomen van deze ziekte.

In Frankrijk worden naar schatting meer dan 900.000 mensen hierdoor getroffen Ziekte. Wat leeftijdsgroepen betreft, heeft ongeveer 3% van de 65-plussers er last van en 20% van de 80-plussers. Het is echter ook mogelijk om deze ziekte op jongere leeftijd op te lopen, hoewel dit zeer zeldzaam is.

Opgemerkt moet worden dat de ziekte van Alzheimer niet erfelijk is en daarom iedereen kan treffen, maar als iemand in uw familie het heeft, betekent dit niet dat u het zelf krijgt. Helaas is er momenteel geen remedie voor deze ziekte, hoewel het kan worden bestreden, zoals we hieronder zullen zien.

READ  Bronchiolitis verrast met zijn nauwkeurigheid

Vroege tekenen van ziekte

Ziekte van Alzheimer, Zoals We hebben hem net gezien, hij heeft veel symptomen. Ze komen niet allemaal tegelijk. Sommige, zoals geheugenverlies of geheugenverlies, treden geleidelijk op naarmate de ziekte vordert.

Er zijn echter symptomen die zich in de vroege stadia van de ziekte voordoen. Dit is vooral het geval bij angst en apathie. Deze mensen lijken dus angstig en komen geleidelijk dichter bij zichzelf, niet in staat om hun gevoelens te delen.

Lange tijd werd aangenomen dat angst en apathie de oorzaak zijn van het ontstaan ​​van de ziekte van Alzheimer. Volgens recente studies lijken deze symptomen echter parallel te verschijnen. In sommige gevallen kunnen het zelfs waarschuwingssignalen zijn. Stress en angst zijn twee factoren die aanzienlijk neuronaal verlies kunnen veroorzaken. Bij ouderen kan dit een belangrijke trigger zijn.

Objeko .team Adviseren Neem dus contact op met ouderen en probeer eventuele veranderingen in hun gedrag te diagnosticeren. Aarzel niet om advies in te winnen en specialisten te raadplegen, want ziek worden is beter op tijd!

De ziekte van Alzheimer bestrijden: mogelijk!

Zoals de redactie van Objeko je hierboven vertelde, is er geen remedie voor de ziekte van Alzheimer. Er is momenteel geen effectieve behandeling beschikbaar. Maar het is heel goed mogelijk om de ziekte te bestrijden en de effecten ervan uit te stellen!

We weten dat de ziekte van Alzheimer wordt versterkt door externe factoren. Zo zijn eenzaamheid, gebrek aan lichaamsbeweging, stress en slechte voeding vier zeer belangrijke factoren in de ontwikkeling van de ziekte bij ouderen. Om problemen te voorkomen, is het beter om in hogere functies actief te zijn. Het wordt aanbevolen om meerdere keren per week lichaamsbeweging te doen, evenals handmatige activiteiten. Dit stimuleert het lichaam en de motoriek en daarmee de zenuwcellen. In contact blijven met familie of vrienden is ook erg belangrijk voor de geestelijke gezondheid. Dit voorkomt stress en eenzaamheid, die de hersenen negatief beïnvloeden.

READ  In Occitanie is de incidentie van niet-gevaccineerden 7 keer hoger dan die van gevaccineerden

Tot slot is voeding de sleutel tot een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je moet zo uitgebalanceerd mogelijk eten. Suiker moet tot een minimum worden beperkt. Groenten kunnen echter naar wens worden gegeten. hem ook aanbevolen Liever vis en mager vlees. Naast het bestrijden van de ziekte van Alzheimer, kan een uitgebalanceerd dieet de Cholesterolgevaren, en hart- en vaatziekten. Wacht niet tot het te laat is en pas nu uw levensstijl en gewoontes aan om in goede vorm te zijn voor uw pensioen!