Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze bekende vitamine zal invloed hebben op het ontstaan ​​van alvleesklierkanker

Deze bekende vitamine zal invloed hebben op het ontstaan ​​van alvleesklierkanker

Het zou kankercellen helpen zich voort te planten.

Als we aan ‘vitamine’ denken, zeggen we ‘goed voor de gezondheid’, maar niet altijd. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat dit een van de bekende vitamines kan zijn slecht in geval dat kanker. Volgens mijn auteursGezondheidswetenschappencentrum van de Universiteit van Oklahoma (VS), deze vitamine Het helpt kankercellen zich voort te planten In geval van alvleesklierkanker. In Frankrijk worden jaarlijks ongeveer 14.000 mensen gediagnosticeerd met alvleesklierkanker, en de vitamine in kwestie is vitamine B6. Deze vitamineHet draagt ​​bij aan de energiestofwisseling in het lichaamNormale werking van het zenuwstelsel, vorming van rode bloedcellen en regulering van hormonale activiteit. Denk aan het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid. B6 versterkt de cellen van het immuunsysteem, incl Natuurlijke killercellen (NAK). Onder deze zijn NK die In de eerste plaats optreden tegen alle soorten ziektenOf het nu een simpele verkoudheid is of een Ernstigere ziekten Zoals kanker.

De vitamine voedt kankercellen

Als deze voordelen voor gezonde mensen door de studie niet in twijfel worden getrokken, benadrukt dit de rol van B6 bij de ontwikkeling van alvleesklierkanker. Hoe ? Wanneer pancreaskanker groeit, hebben de cellen vitamine B6 nodig om zich te vermenigvuldigen. Dus in de aanwezigheid van alvleesklierkanker zijn NK-cellen merkbaar afwezig omdat de kankercellen actief vitamine B6 consumeren, die NK-cellen nodig hebben om hun werk te doen. Dit proces verloopt echter niet altijd gelijk, afhankelijk van de patiënt “Tijdens de impasse over de beperkte voorraad vitamine B6Alvleesklierkanker wint bijna altijd“, legt de studie uit. Het is daarom noodzakelijk om te begrijpen hoe dit proces kan worden omgekeerd om de overleving van patiënten met NK-deficiëntie te verbeteren. De onderzoekers benadrukten dat Overleven was beter Bij sommige patiënten lijden aan “Sterke infiltratie van NK in de tumor.” Vergeleken met degenen die er een hadden “zwak”.

Wat moeten we doen?

Hoewel succesvol bij de behandeling van andere soorten kanker, hebben immuuntherapieën een beperkte effectiviteit getoond tegen ductaal adenocarcinoom van de pancreas. “volgensBeschermende rol van tumor-infiltrerende NK Onderzoekers probeerden het eerstHet behandelen van tumordragende muizen met een cytokine dat de proliferatie en activering van natural killer-cellen stimuleert. zonder resultaat. Ook het simpelweg geven van meer vitamine B6 hielp de NK-cellen niet. Omgekeerd konden kankercellen groter worden Het eet die extra voedingsstoffen op. Kamiya Mahala, een van de onderzoekers, ontdekte een drieledige strategie: “De eerste stap is het verminderen van de expressie van een specifiek gen om de route te blokkeren waarlangs de kanker vitamine B6 absorbeert. De tweede stap is het leveren van meer vitamine B6 en de derde is het gebruiken van een behandeling om de functie van natuurlijke killercellen te verbeteren. ” Deze strategie is ook getest bij muizen. Dit met één doel: vanaf dan het immuunsysteem versterken “Het moet sterk zijn wil andere behandelingen, zoals chemotherapie, effectief zijn. De behandeling zal niet werken als het immuunsysteem zijn deel niet kan doen.” Deze strategie maakte het mogelijk om de hoeveelheid pancreaskankercellen te verminderen.

READ  De oplossing voor parasitaire wormen?