Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze apps, die 2 miljoen keer zijn gedownload in de Play Store, bevatten malware

Tientallen apps die beschikbaar zijn om te downloaden in de Google Play Store zijn al ingebouwde malware. Het is meer dan 2 miljoen keer geïnstalleerd.

Ondanks alle inspanningen van Google blijft de Play Store geïnfecteerde Android-apps bevatten. De nieuwste versie, ontdekt door Dr. Web, uitgever van antivirusoplossingen, bevat meer dan een dozijn applicaties. In totaal zijn deze applicaties door meer dan twee miljoen gebruikers gedownload.

Abonneer je op 01net op YouTube

Apps die Trojaanse paarden en adware verbergen en gebruikers misleiden

In de lijst met twijfelachtige apps die door Dr. Webb zijn ontdekt, is een van hen: Snelle reiniger en hoofdkoeling Het claimt een oplossing te bieden om je smartphone schoon te maken en te optimaliseren. In feite gebruikte de uitgever deze app als een Trojaans paard. De app geeft dus advertenties weer of voert een proxy uit, die criminelen vervolgens gebruiken om verkeer door te geven. De app, die uit de Play Store lijkt te zijn gehaald, is vervangen door een app met dezelfde naam, maar aangeboden door een andere uitgever.

© Dr. web

Andere adware gedetecteerd in veel andere apps: Muziek-equalizer En de Automatische verbinding met een Bluetooth-apparaatVan de uitgever bt automatische afleversetals zodanig Bluetooth, WiFi en USB-stuurprogramma Voorgesteld door de redacteur als reactie op een zelfstandig naamwoord Simpele dingen voor iedereen. A priori zijn al deze apps en hun uitgevers door Google verbannen uit de Play Store.

kwaadaardige robot
© Dr. web

Maar de app die de meeste slachtoffers eiste, is ongetwijfeld TubeBox. We begrijpen al snel waarom. Deze app is meer dan een miljoen keer gedownload in de Play Store en biedt simpelweg de mogelijkheid om beloningen te verdienen, soms met echt geld, door advertenties te bekijken of door online kleine taken uit te voeren. Maar gebruikers moesten een bepaalde limiet bereiken om hun geld te kunnen claimen. Uiteindelijk konden ze, zelfs toen ze de limiet bereikten die door de app werd aangegeven, nooit hun geld terugkrijgen, omdat de app een foutmelding weergaf. In feite liet de app-ontwikkelaar gebruikers voor hem werken, en hij was echt aan het winnen.

READ  In Frankrijk worden ongeveer drie PS5-consoles verkocht voor één Xbox-serie
kwaadaardige robot
© Dr. web

Ten slotte, als u het waarschijnlijk niet hebt gedownload, zijn veel apps die aanbieden om te investeren en links naar banken en andere Russische bedrijven hebben, in de verborgen trojans geïnstalleerd. De oplichters achter deze apps hebben ze gebruikt om hen advertenties te laten zien of om verdachte webpagina’s weer te geven die bedoeld zijn om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen.

bron :

Dr Web