Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Heb je enig idee hoe de RX 7900 XTX presteert in Geekbench 5?

Heb je enig idee hoe de RX 7900 XTX presteert in Geekbench 5?
Een week na de lancering van AMD’s nieuwe grafische kaarten zien we dit lekken Geef ons de eerste vergelijkingsgegevens Vanaf 7900XTX Op Geekbench 5. Maar zoals altijd moeten we op onze hoede zijn voor dit alles en waakzaam blijven. Het bewijs: binnen een paar uur werden er weer nieuwe benchmarks gepubliceerd in Geekbench 5, wat veel betere prestatiecijfers opleverde voor dezelfde 7900 XTX.

7900 XTX Prestaties…Echt waar?

Pas op voor de eerste lekken van de prestaties van de RX 7900

Het begon echter allemaal goed met een testbasis bestaande uit een AMD-processor Ryzen 9 7950X gemonteerd op een Asus ROG CROSSHAIR X670E Extreme. De cijfers die u nu op internet ziet circuleren, zijn niet te bewaren. Allereerst vanwege de kleine details die een uitdaging vormen. Zo wordt de frequentie van de 7900 XTX weergegeven 2.27 GHz terwijl we alle geadverteerde 2,5 GHz verwachten voor de boost-modus. Op deze basis vallen de OpenCL- en Vulkan-prestaties van de 7900 XTX duidelijk tegen. Het bevindt zich ver achter zijn concurrenten van Nvidia en zelfs lager dan zijn oudere zus, de 6900 XT. Het wordt bijna duidelijk dat er iets mis is met deze gegevens.

En zo wordt duidelijk dat als deze tests echt zijn, ze worden uitgevoerd op basis van stuurprogramma’s die absoluut niet zijn geoptimaliseerd voor RDNA3.

Aan het begin van deze briefing noemden we een tweede testrun van deze 7900 XTX. Gedurende deze tijd zou ze krijgen OpenCL-score van 2.288.647 wanneer stippen De eerste proef leverde hem 150.372 punten op.

READ  Kleine leugens en verraad over supergeleiding

De boodschap is dus simpel: blijf kalm, de “echte” tests komen eraan en we geven je graag alle informatie en benchmarks over deze AMD-kaarten.