Deschamps’ enorme woede tegen Thuram in de eerste helft van de extra tijd

De dag na de nederlaag van Frankrijk in de WK-finale tegen Argentinië, zond TF1 opnieuw een fragment van extra tijd uit tijdens de rust, waarin Didier Deschamps Marcus Thuram versloeg. Een wat zeldzame irritatie in een bluescoach.

Tussen Didier Deschamps en Marcus Thuram is de relatie noodzakelijkerwijs een beetje speciaal. De Blues-coach kent de speler van Borussia Mönchengladbach goed, die hem zag opgroeien, en hij is de zoon van Lilian Thuram, zijn voormalige partner van keuze. En op zondag, tijdens de rust van de verlengde WK-finale tegen Argentinië, werd de 25-jarige hard geraakt door DD.

Op beelden uitgezonden door TF1 is te zien hoe Didier Deschamps een verhitte discussie voert met de aanvaller, blijkbaar instructies herhalend die nog niet zijn doorgekomen. De voormalige Guingamp-speler viel in de 41e minuut in voor Olivier Giroud toen Frankrijk met 2-0 achterstond.

Didier Deschamps wordt boos na Marcus Thuram tijdens de wedstrijd Frankrijk-Argentinië © Capture / TF1

Stefan probeert de situatie te kalmeren

In deze woordenwisseling leek Didier Deschamps aanvankelijk de dialoog te weigeren, zelfs een gebaar met zijn arm te maken, voordat hij zijn geduld verloor tegen Marcus Thuram. En Jay Stephan, de trouwe assistent van de technicus, kwam tussen de twee mannen tussen alsof hij de situatie wilde kalmeren.

Amorf in de eerste periode, The Blues begonnen wakker te worden na de 70e minuut en wisten extra tijd te winnen dankzij een eerste brace van Kylian Mbappé. Maar Frankrijk begon in de eerste 15 minuten extra tijd opnieuw te lijden onder de dominantie van Argentinië. De beslissing viel uiteindelijk via strafschoppen, na het knappen van Lionel Messi (109) en de gelijkmaker vanaf de penaltystip van Mbappé (118).

READ  "Technologie vergemakkelijkt de toegang tot sport", zegt Jacques Darigo, voorzitter van SporTech.

Met een contract dat op 31 december afloopt, moet Didier Deschamps nu beslissen wat er overblijft van zijn avontuur na het verlies van de WK-finale. Zijn zoon Côté, gekozen door de pers uit Duitsland, Marcus Thuram heeft zijn contract niet verlengd met Borussia Mönchengladbach, hij liep niet af in juni 2023. Plusieurs clubs seraient déjà à l’affût in Europe for a day that compte 9 selecties avec l’équipe van Frankrijk.