Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dertien Belgen in Scheveningen met hun eerste Olympische tickets voor Parijs 2024 op het spel

Dertien Belgen in Scheveningen met hun eerste Olympische tickets voor Parijs 2024 op het spel

De eerste zeilkaarten voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 worden uitgedeeld tijdens de Wereldkampioenschappen die van vrijdag tot en met zondag 20 augustus in Scheveningen worden gehouden.

Zo’n 1.200 atleten uit meer dan 80 landen zullen daar strijden om tien wereldtitels in verschillende Olympische categorieën. Onder hen zullen dertien Belgen aan de start verschijnen, met alle kans op een plaatsje voor België in zijn categorie.

Emma Plasschaert, die in 2018 en 2021 de titel pakte, heeft één plek op het Olympisch podium op de Olympische Spelen in Tokio en is zeker de leider met de meeste troeven om de toch al kostbare Sesam veilig te stellen. Een top 16 in Nederland staat synoniem voor kwalificatie voor België op ILCA 6. Oostendaise zal vanaf zondag deelnemen aan de wedstrijd samen met Antwerpse speelster Eline Verstraelen, de winnares van het wereldkampioenschap. Bij ILCA 7 zijn er nog zestien plaatsen voor mannen, waarbij Willem de Smet de enige Belg is die meedoet.

In de FX 49er klassen van Isaura Maenhaut en Anouk Geurts en de 49er van Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck zal het land zich moeten kwalificeren in deze skiff klasse. De twee Vlaamse teams eindigden onlangs als vijfde op het testevenement in Marseille, waar de Olympische regatta’s worden gehouden, terwijl de vertegenwoordigers van de Franstalige federatie daar als 17e eindigden.

In Nacra 17 (Hybrid Multi-Structures) gaan duo Lucas Claeyssens / Mira Vanroose en Arthur De Jonghe / Janne Ravelingien hun geluk beproeven met negen beschikbare Olympische plaatsen. Ten slotte zullen Thomas Brockie en Dane Bout in de twee nieuwe Olympische klassen verschijnen. Broucke in iQFoil (top 11 Olympische kwalificatie) ​​en Baute in Formula Kite (top 8).

READ  Tiger Woods keert volgende week terug naar competitie in Florida met zijn zoon