Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Denk er niet eens aan om ook maar een centimeter op NAVO-grondgebied te komen”, zei Joe Biden tegen Rusland.

Op 11 maart schreef onze journaliste Helen Salone: Syrische huurlingen zullen samen met het Russische leger in Oekraïne worden gerekruteerd. » Volgens getuigenissen verzameld door Syrische waarnemers, is de rekrutering al begonnen in de provincies onder controle van president Bashar al-Assad. De informatie werd op maandag 7 maart bevestigd door het Pentagon. “We geloven dat er enige waarheid zit in de berichten dat de Russen op zoek zijn naar Syrische strijders om hun gelederen in Oekraïne te versterken”, zei hij. Zijn woordvoerder, John Kirby, legde uit.

Op 28 februari kwam de mensenrechtenorganisatie Syrians for Truth and Justice (STJ) bijeen: Getuigenissen – Aanbevelingen Dat bevestigt de voortzetting van de wervingscampagne in de provincie Damascus. De werving vindt plaats door particuliere veiligheidsgroepen zoals Wagner en de Syrische veiligheidsdiensten. Dit gebeurt via afdelingen van de Ba’ath-partij, de National Defense Forces en andere lokale milities. Maar er moet een bevel zijn uit Rusland, ” Zegt Bassam Al-Ahmad, directeur van Syrians for Truth and Justice. De rekruten, zei hij, zijn voormalige soldaten van het Syrische leger of voormalige militanten die het regime amnestie heeft verleend in het kader van verzoeningscomités zoals de leden van de 5.En de Het Deraa Offensive Corps (zuid), een lokale militie bestaande uit ex-rebellen en ondersteund door de Russen, bevindt zich al aan het Libische front.

Een Syriër die onlangs uit de gelederen van het Syrische leger is vrijgelaten, getuigde tegenover STJ dat hij door het plaatselijke hoofd van het Verzoeningscomité was geïnformeerd dat de assistent-chirurg van de inlichtingendienst van het Syrische leger in de luchtmacht van Harasta (gouvernement Damascus) een lijst. Van de strijders klaar om te vertrekken naar Oekraïne, in opdracht van een Russisch particulier beveiligingsbedrijf. “Hij vertelde me dat ze alleen strijders registreren met goede militaire ervaring en dat prioriteit ligt bij mensen die eerder onder bevel van Russische officieren of in de gelederen van 25 hebben gevochten.En de Syrische legerbrigade, zei Syriër.

READ  In Schotland luidt de secessionistische overwinning een lange impasse met Londen in over de kwestie van een nieuw referendum