Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Demonstratie voor het Holocaustmuseum tegen het bezoek van de Israëlische president

Demonstratie voor het Holocaustmuseum tegen het bezoek van de Israëlische president


“BLees dit nu nooit meer! » Honderden mensen verzamelden zich voor het Holocaust Museum in Amsterdam, Nederland, zwaaiend met Palestijnse vlaggen en beschuldigden Israël van genocide in de Gazastrook, dat op zondag 10 maart werd geopend in aanwezigheid van de Israëlische president Isaac Herzog. rapporten Le Figaro. Demonstranten riepen op om hem voor het Internationaal Strafhof te brengen. Volgens een demonstrant 'verkleint' de aanwezigheid van de president voor veel Joden het lijden van hun voorouders.

“Dit museum laat ons de verwoestende gevolgen van antisemitisme zien”, verklaarde de Nederlandse koning Willem-Alexander tijdens een bijeenkomst voor een synagoge vlakbij het museum. Ook de president van Israël sprak. Het nieuwe museum “zendt een duidelijke en krachtige boodschap uit: onthoud, denk aan de verschrikkingen die voortkomen uit haat, antisemitisme en racisme, en laat ze niet opnieuw groeien.”

Antisemitische opstand in het land

“Helaas is dat nu wel het geval. Nu bloeien haat en antisemitisme over de hele wereld, en we moeten ze samen bestrijden”, vervolgde Isaac Herzog, voordat hij opriep tot de vrijlating van Israëlische gijzelaars die door Hamas in de Gazastrook werden vastgehouden. De opening vindt plaats te midden van het toenemende antisemitisme in het land. De openingsceremonie vindt plaats. Volgens officiële statistieken zal het aantal antisemitische daden in 2023 verdubbelen.

Dit Holocaustmuseum, gelegen in de historische wijk van het centrum van Amsterdam, toont 2.500 voorwerpen. Voor de Tweede Wereldoorlog woonden er ongeveer 140.000 joden in Nederland, voornamelijk in Amsterdam. Tijdens de nazi-bezetting kwamen 102.000 mensen om het leven. “We vertellen dit zeer vernederende verhaal en we herstellen de waardigheid van de slachtoffers door hen op een heel bijzondere manier hun bezittingen te geven”, legt museumconservator Annemiek Gringold uit aan AFP.

READ  Honderden asielzoekers werden geëvacueerd uit het overvolle opvangcentrum