Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Delos-eiland bedreigd door stijgend water

Delos-eiland bedreigd door stijgend water

gepubliceerd

Modernisering

Artikel door

Het eiland Delos wordt bedreigd door de opkomst van de Middellandse Zee. De zeespiegel stijgt. Historische monumenten kunnen binnenkort verdwijnen.

Om Delos (Griekenland) over 20 jaar te bezoeken, heb je waarschijnlijk een wetsuit en vinnen nodig. Grieks eiland gewijd aan Apollo Het verdwijnt beetje bij beetje onder de Middellandse Zee. Het oude havengebied is al veranderd. In de winter, bij elke storm, wordt een deel van de stad, evenals een deel van Mykonos, overspoeld door de zee. Binnen een eeuw steeg het gemiddelde Middellandse Zeeniveau van 50 cm tot 1,50 m, afhankelijk van de locatie. Een groot deel van de effecten van Delos bevindt zich nu op nul hoogte.

Archeologen proberen de meest waardevolle stukken marmer opzij te zetten. Elke dag komen er duizenden toeristen aan en weinigen van hen beseffen dat zij de laatste generatie zijn die dit als Werelderfgoed aangewezen eiland op droge voeten kunnen bezoeken. Een mogelijkheid die wordt overwogen, is om de site voor al het publiek te sluiten en de reserves onder tonnen aarde te begraven in afwachting van het verdwijnen van de Middellandse Zee over een paar eeuwen. Met deze duizenden eilanden staat Griekenland in de frontlinie in het licht van de opwarming van de aarde. De autoriteiten kozen Delos om de opkomst van de Middellandse Zee te symboliseren.

Bekijk al het nieuws

Nieuwsbrief abonnement

Al het nieuws in de video

Krijg de basis van ons nieuws met onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief abonnement

Gezien vanuit Europa

Franceinfo-kanaal selecteert dagelijkse inhoud van Europese audiovisuele media, leden van Eurovisie. Deze inhoud is gepubliceerd in het Engels of Frans.