Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Debriefing van MotoGP Nederland Assen D0, Marc Marquez: “Ik kan dit weekend niet hetzelfde prestatieniveau verwachten als op de Sachsenring”, enz. (perfect)

Op donderdag 24 juni 2021 beantwoordde Marc Marquez, voorafgaand aan de Nederlandse Grand Prix, vragen van journalisten van het circuit van Assen.

We gingen (via teleconferentie) luisteren naar de woorden van de Spaanse piloot, die zich dit weekend voorstelde vanwege zijn succes vorige week op de Sachsenring. En zelfs als de overwinning een verre droom is voor de nr. 93 in Nederland, zal hij toch proberen daar een goede show te maken om zijn recente voorsprong op het RC213V-stuur te bekijken.

Zoals gewoonlijkWe citeren hier de woorden van Marc Marquez zonder enige opmaak.


Mark, het is vier dagen geleden dat ik die emotionele overwinning op de Sachsenring heb behaald. Zijn uw verwachtingen voor de Dutch TT hierdoor naar boven bijgesteld?

Het is duidelijk dat dit een van de belangrijkste overwinningen voor mij was, op een van de moeilijkste momenten in mijn carrière. We zaten echt op de bodem van het gat en dat gaf ons een boost qua motivatie, voor mij en het team, want het is lang geleden dat we enig succes hadden.

Ik denk dat we hier terug zullen keren naar ons echte prestatieniveau, maar het was in ieder geval belangrijk om voor de zomerstop terug naar de overwinning te gaan. We hebben meer dan een maand om ons programma voort te zetten. We zullen kijken of we het beter kunnen doen met Mugello en Montmelo. Maar ik verwacht dit weekend natuurlijk niet hetzelfde prestatieniveau als op de Sachsenring.

Met deze zes weken rust in aantocht, wat verwacht je in de tweede seizoenshelft?

De wapenstilstand zou natuurlijk heel belangrijk voor me zijn. Het is raar, want in Montmelo wist ik dat als ik pauzes nam ik lang kon rijden, maar niet als ik het plotseling deed. Ik ben ook erg gevoelig voor veranderingen in weer en vochtigheid. Maar dat is normaal in het revalidatieproces, tenminste dat vertelden de artsen me aan de telefoon. Maar nogmaals, het belangrijkste was om deze overwinning te behalen.

“De wapenstilstand zal heel belangrijk voor me zijn.”

Zou je super blij moeten zijn om Austin weer op de kalender te hebben?

Het goede nieuws voor deze week is dat we terug kunnen keren naar Austin, het circuit waar ik van hou. Het is duidelijk dat hoe meer races er op de kalender staan, hoe beter voor de coureurs.

Hoe wil je dat Valentino Rossi volgend seizoen Ducati gaat leiden?

Bij Valentino is alles mogelijk, want hij blijft rijden op 42-jarige leeftijd. En als hij met zijn team blijft rijden, is hij natuurlijk goed voor de MotoGP.

Het regent waarschijnlijk dit weekend, dus zou dat iets positiefs voor je zijn?

READ  Kipsta is een nieuwe leverancier van uitrusting voor de Ligue 1- en Ligue 2-competities

Een langzame of struikelende piloot bidt altijd om regen. Als het zondag begint te regenen, opent dat de mogelijkheden. Maar het feit dat het nat of droog is, verandert niets aan het uiteindelijke resultaat van het toernooi, dus we zullen zien hoe het in het weekend gaat. Het belangrijkste is dat we vooruitgang boeken in vergelijking met wat we in Mugello of Montmeló hebben kunnen doen, maar niet in vergelijking met de Sachsenring, die niet representatief is.

Wat zijn de verschillen tussen jouw fiets en die van je teamgenoot Paul Espargaro?

We proberen de beste basis voor actie te vinden en gaan van daaruit verder. Toen ik weer ging racen, was het in het begin erg moeilijk voor mij omdat ik op een rare manier op de fiets zat. In Mugello wilde ik met dezelfde instellingen werken als voorheen. Alle renners kijken hoe ik fiets omdat ik het anders doe dan de anderen.

Wat Paul betreft, hij vindt het moeilijk om snel te zijn en vooral om consistent te zijn met de Honda. Andere Honda-rijders lijden ook, en ik moet zeggen dat Nakagami misschien het dichtst in de buurt komt van hoe je de motor goed kunt besturen. Maar we hadden het nog steeds moeilijk en de Sachsenring was gewoon een hit. In het tweede deel van het seizoen gaan we kijken of we ons beter kunnen voorbereiden op 2022.

“Nakagami komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van hoe je Honda goed kunt besturen.”

Dus dit weekend wordt naar verwachting moeilijker voor u, maar zou uw overwinning van vorige week u nog meer kunnen laten lijden, wetende dat u er nu zeker van bent dat u weer kunt winnen?

READ  Hoe groot is de kans dat Frankrijk een medaille krijgt in de atletiek? De winnende blauwe negen

Ik ben bereid om alles te nemen wat nodig is, maar als ik te veel lijd, val ik weer zoals in Mugello of Montmelo, dat is de trieste waarheid. Op de Sachsenring kon ik heel soepel en nauwkeurig rijden. Ik kende deze baan heel goed en het feit dat hij naar links draait heeft me geholpen. Sommige reacties van de motor kon ik heel goed onder controle houden. Maar hier op Assen kun je het je veroorloven om een ​​paar ronden te lijden, maar als het de hele race is, is het gemakkelijk om een ​​fout te maken.

Het belangrijkste voor mij is dat ik een goede motivatie heb. We zijn er zeker van dat we ons kunnen opdringen, maar later, niet meteen. Het idee dit weekend is om een ​​nieuwe stap te zetten ten opzichte van Mugello en Montmelo, niet ten opzichte van de Sachsenring. Dit betekent dat we ons alleen richten op de top tien.

“Het idee dit weekend is om de top 10 te targeten”

Nu banden, elektronica en een openingsmechanisme zijn gestandaardiseerd, kunnen we zeggen dat de rol van de bestuurder in de prestaties verwaarloosbaar is? Is de menselijke factor minder dan vroeger?

Ik denk dat het de coureur is die het verschil maakt, en ik denk dat dat iets is dat moet blijven bestaan ​​in onze sport. Het is waar dat nu elektronica is gestandaardiseerd en de prestaties van officiële motorfietsen en de prestaties van satellietscooters min of meer hetzelfde zijn, rijders of teams die niet het potentieel hebben gehad om te winnen, er tien jaar zijn. De banden zijn ook behoorlijk verbeterd en als de grip hoger is, zijn de prestaties soepeler. Als je een beetje controle hebt over het gaspedaal en de skate, kun je hier het verschil maken.

Op chassisniveau eiste HRC dat alle inzittenden vóór de Mugello in dezelfde richting werkten met dezelfde onderdelen. Dus wat is je plan voor de tweede seizoenshelft?

READ  Sport Zwemmen: Europees brons en Tokyo bij de hand voor dames 4x100m

Vorig seizoen heb ik niet gereden, maar dat weerhield de HRC er niet van om nieuwe dingen te proberen. Sommige rijders hebben het gevalideerd en daarom op de fiets gehouden. De prestaties van de fiets waren niet zo slecht, want als we de resultaten van Alex nemen [Márquez]We zien dat hij twee keer op het podium eindigde. Nakagami was ook snel en stond vaak in de top 10 en stond centraal in Aragon.

De eerste paar races begreep ik de motor niet helemaal, maar toen voelde ik dat er iets raars was en we begonnen dat met het hele team te analyseren, en ik kwam op een punt waarop ik bij mezelf dacht dat ik gewoon terug wilde gaan naar iets dat ik wist, dat ik eerder gebruikte, welke 2019-instellingen.

Dus begonnen we weer te racen met die regel, en race na race begon ik geleidelijk de nieuwe functies die andere Honda-rijders aanboden te gebruiken of uit te proberen. Dit is onze manier van doen sinds Le Mans. Sindsdien zijn we race na race vooruitgegaan en op de Sachsenring kan ik zeggen dat ik een motorfiets in mijn hand heb gereden. Maar al dit basiswerk is gedaan voor 2022, niet om specifiek onze resultaten dit jaar te verbeteren.

“Op een gegeven moment wilde ik terug naar de instellingen van 2019”