Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De witte loper komt eraan

Maandag 22 november 2021 16:21 uur — Lage druk vanuit het westen kan deze week leiden tot grote opeenhopingen van sneeuw van het seizoen in verschillende sectoren, waaronder Montreal. Het wordt de eerste meetbare sneeuwval in de stad.


Kort :

  • Vertrek in de regen
  • Lege luchtstroom
  • De eerste sneeuw in Montreal.

drassig

Aan het eind van de dag gaat het systeem donderdag in. Omdat het uit het Westen naar ons komt, zal het verkoeling brengen en het voeden met vocht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Dit vocht zal de beschikbare hoeveelheid water vergroten, waardoor de kans op zowel vloeibare als vaste opbouw toeneemt.

EVO SYST SPEL NACHT

Goed om te weten: Als het gaat om percolatie van water, is dit “de hoeveelheid water die zou worden verkregen als alle waterdamp in de luchtkolom zou worden gecondenseerd en neergeslagen”. (Wereld Meteorologische Organisatie)

Mogelijke achterstanden

Sneeuwbelasting kan vooral belangrijk zijn voor de sectoren ten noorden van de rivier, zonder dat je ver van de hoofdstad hoeft te gaan. Voor Montreal en Monterey wordt donderdag en vrijdag een mix van regen verwacht. De temperaturen zullen dicht bij het vriespunt liggen, wat snel kan veranderen van regen in sneeuw.

sneeuw systeem

Zaterdag wordt echter de gunstigste dag voor sneeuwophoping, aangezien het systeem stagneert. Er worden koelere temperaturen verwacht. Het zou dus de eerste grote hoeveelheid sneeuw kunnen zijn in Montreal, waar we tot nu toe alleen maar sporen van hebben gehad. Over meetbare sneeuw gesproken, er is minimaal 0,2 cm nodig.

sneeuw 1


Zie ook: Zuurstofreserves in maanbodem

READ  Een nieuw protocol maakt het mogelijk om de overleving van de meest ernstige gevallen te verdubbelen