Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Wagner Group heeft zich volgens de Britse autoriteiten verspreid in het oosten van het land

Het Britse ministerie van Defensie schatte dat meer dan 1.000 strijders van de paramilitaire compagnie zwavel zouden kunnen worden ingezet om in het land te vechten.

Het Britse ministerie van Defensie zei maandag dat Russische huursoldaten van de Wagner-groep zijn ingezet in Oost-Oekraïne, en het schat dat meer dan duizend strijders van de paramilitaire zwavelgroep kunnen worden ingezet om in het land te vechten.

“Het Russische particuliere militaire bedrijf van de Wagner Group is ingezet in Oost-Oekraïne”, zei het ministerie in een update over de situatie op zijn Twitter-account. Ze zullen naar verwachting meer dan 1.000 huursoldaten inzetten, waaronder functionarissen van de Islamitische Staat, om gevechtsoperaties uit te voeren.”

Herschikking als gevolg van zware verliezen en invasie

De Wagner-groep en haar paramilitaire groepen staan ​​bekend om hun nauwe banden met Vladimir Poetin en worden verdacht van misstanden in Mali, Libië en zelfs Syrië.

“Als gevolg van zware verliezen en een grotendeels vastgelopen invasie (van Oekraïne), was Rusland waarschijnlijk gedwongen om Wagner-personeel naar Oekraïne te herschikken ten koste van operaties in Afrika en Syrië”, zei Londen.

Medio maart zei het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat Rusland lijsten had opgesteld van 40.000 strijders van het Syrische leger en geallieerde milities die klaar stonden om in Oekraïne in te zetten.

Belangrijke veldslagen in Donbass

Volgens een westerse functionaris op vrijdag richten Russische troepen hun inspanningen in Oekraïne op de rivier de Donbass, waar ze worden geconfronteerd met “de best uitgeruste en meest getrainde Oekraïense troepen”. In reactie daarop, volgens deze bron, “proberen de separatistische troepen, met versterkingen van Russische troepen en leden van de Wagner-groep in de regio’s Lugansk en Donetsk, hen te omsingelen.”

READ  Een Amerikaanse onderzeeër werd geraakt door een niet-geïdentificeerd object in de Chinese Zee

De Wagner Group is een van de 59 Russische bedrijven en individuen die donderdag het doelwit zijn van een nieuwe reeks sancties waartoe Londen heeft besloten als reactie op de Russische invasie van Oekraïne eind februari.

Naast de paramilitaire groep was de Russische diamantgigant Alrosa of de waterkrachtcentrale Rushydro het doelwit.

Meer dan 1.000 Russische individuen en entiteiten zijn op de Britse lijst met doelwitten voor sancties geplaatst.