Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel rechtvaardigt haar beleid ten aanzien van Rusland

Geplaatst in:

De Russische invasie van Oekraïne dwong Europa tot plotselinge tegenslagen. Dit geldt vooral voor Duitsland, dat zijn energie- en militaire beleid zeer snel moet herzien. Er zijn ook veel discussies over fouten die in het verleden mogelijk zijn gemaakt in de betrekkingen met het Rusland van Vladimir Poetin.

Met onze correspondent in Berlijn, Pascal Tibo

En bondskanselier Merkel, die tot afgelopen herfst zestien jaar over Duitsland regeerde, ontsnapte niet aan deze debatten. Er werd reikhalzend uitgekeken naar zijn eerste toespraak sinds de verkiezing van zijn opvolger, Olaf Scholz.

Niet nodig om je te verontschuldigen Ze zei. In haar eerste interview sinds ze zes maanden geleden de macht verliet, sprak Angela Merkel uitgebreid over de invasie van Oekraïne en het Russische beleid dat het al zestien jaar voert. De verantwoordelijkheid van de sociaaldemocraten, te beginnen met die van voormalig bondskanselier Gerhard Schroeder, zorgt voor controverse. Angela Merkel ook. De oud-premier had het gevoel dat hij geen illusies had over Vladimir Poetin. De voormalige kanselier verdedigde haar weigering om in 2008 lid te worden van Oekraïne in de NAVO – ” Het land was niet geworteld in democratie, Poetin gebruikte het als een excuus voor agressie “.

Angela Merkel verdedigde ook de akkoorden van Minsk na de annexatie van de Krim: Een compromis was niet optimaal, maar zonder dat zou Poetin ongetwijfeld zijn invasie van Oekraïne hebben voortgezet Angela Merkel verklaarde ook dat ze altijd de belangen van Kiev had willen verdedigen en veroordeelde de Russische invasie krachtig en prees de moed van president Zelensky.Terwijl het beleid van haar opvolger Olaf Schulz in Duitsland en elders veel kritiek kreeg, zei Angela Merkel dat ze het buitenlands beleid van de huidige kanselier.

READ  Avondklok ingesteld in Reunion vanaf 1 januari