Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Vikingen ontdekten Amerika … 400 jaar voor Christoffel Columbus en het is een zonnestorm die ons in staat stelt om het te bevestigen

Twijfel is toegestaan ​​sinds archeologische vondsten een paar decennia geleden. Nu is het een feit: Vikingen werden bevestigd in Noord-Amerika… 400 jaar voordat Christoffel Columbus arriveerde.

We zullen alle leerboeken moeten herzien en al onze garanties over het ontdekken van Amerika moeten bijwerken. Jusqu’ici, l’Histoire apprenait à tous les écoliers du monde que Christophe Colomb, financé by la reine Isabelle d’Espagne, avait découvert l’Amérique en 1492 alors qu’il explorait in des une nouv à tra les Maritime Atlantic Ocean.

Sinds archeologische opgravingen die 50 jaar teruggaan, bestaat er twijfel over de identiteit van de eerste Europeanen die voet op Amerikaanse bodem zetten. In het noordoosten van Canada zijn zelfs sporen van de Vikingen gesignaleerd, met name dankzij houten voorwerpen.

Maar deze keer was er geen twijfel meer. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift de natuur temperen van de Rijksuniversiteit Groningen (Nederland) op wereldtournee op woensdag 20 oktober. Hij wijst erop dat onderzoekers een manier hebben gevonden om de aanwezigheid van Vikingen in Newfoundland te bevestigen, 400 jaar voordat Christoffel Columbus arriveerde (in het zuiden).

beslissende zonnestorm

En de zon verlichtte de onderzoekers. Dit komt omdat een zonnestorm die teruggaat tot 993 n.Chr. een enorme stralingspuls heeft vrijgemaakt die door bomen werd geabsorbeerd en over de hele aarde werd opgeslagen. Het was deze zonne-gebeurtenis die cruciaal was om te bepalen in welk jaar de Vikingen precies in Amerika waren.

Tot nu toe waren houten voorwerpen die 50 jaar geleden werden teruggevonden gedateerd, maar met behulp van radiokoolstoftechnologie was de foutmarge ongeveer een eeuw. Maar onderzoekers hebben destijds honderden andere extra stukken hout gevonden en bewaard die op en rond de site zijn gevonden, en veel ervan opgeslagen in koelkasten in een Canadees magazijn om te voorkomen dat ze gaan rotten.

READ  Polen veroordeelt het "concrete egoïsme" van westerse landen, waaronder Duitsland

Voorraad die een “goudmijn” vertegenwoordigt voor archeologe Margot Koetms van de Rijksuniversiteit Groningen, co-auteur van de studie.

Wat alles veranderde, was dat drie houtmonsters afkomstig waren van levende bomen tijdens de zonne-gebeurtenis van 993. De kosmische storm was zo krachtig dat hij zich verschanste in boomlagen over de hele wereld. , die hiervoor een soort tijdstempel creëert.

Dit fenomeen heeft zich in de afgelopen 2000 jaar slechts twee keer voorgedaan, en toen was het gemakkelijker om de houtkap te dateren… en in het bijzonder het jaar waarin de Vikingen de boom kappen, daterend uit de 21e eeuw. Christoffel Columbus landde pas in 1492 in San Salvador…