De vijftiende van Frankrijk versloeg Argentinië

Het was een repetitie. Een tussentijdse test voor de Franse bondscoach Fabien Galthey, tien maanden voor de openingswedstrijd van het WK 2023. Het was ook, na een lange periode waarin het publiek alleen op afstand van het spektakel had genoten, een weerzien met het enthousiasme van de Dionysische Stadion.

Maar het was niets minder dan plezier. In het aangezicht van een dapper Argentijns land won het Franse nationale team (29-20) zaterdag 6 november in het Stade de France, waar het leed tijdens de eerste periode voordat het een tweede, spannender seizoen presenteerde. tegen agressieve “Puma” in verdediging en volledige wederopbouw (Slachtoffers van de verdwijning van Super Rugby en de gedwongen ballingschap van alle uitverkoren spelers), de 15e uit Frankrijk kwam overeen met wat leek op een typisch team, nadat het kampioenschap van zes landen werd verstoord door de pandemie en vervolgens eindigde een zomertour door Australië zonder de meeste leidinggevenden. Vijftien vervoerders misten automatisering, terwijl versheid het bracht “de kleur blauw” Hij hielp de tweede helft winnen.

Voor de wedstrijd verwelkomde Fabian Galthey “simulatie” en de “harmonie” uit zijn collectie. Hij zou na deze eerste herfstwedstrijd tevreden kunnen zijn met enkele van zijn solide keuzes, zoals de ambtstermijn van Anthony Gelunch, Cameron Walkie. En vooral Melvin Jamnett, man van de wedstrijd en efficiëntie tegen posts (auteur van 19 punten: 5 shootouts, 2 omzet). Voor het eerst sinds het begin hadden Roman Netamak en Matthew Gallibert een complexe avond. Na deze nipte overwinning kan het Franse team zich voorbereiden op het ontvangen van Georgië op zondag 14 november, voordat het de volgende zaterdag aan het einde van de ronde de All Blacks schraagt.

READ  Dertien Belgen in Scheveningen met hun eerste Olympische tickets voor Parijs 2024 op het spel

La griffe des Pumas

Thibaud Flament scoorde zijn eerste keus voor het Franse nationale team, tegen Argentinië, in het Stade de France, op 6 november 2021.

De eerste periode werd geschorst op gras in het Stade de France. De Franse aanvallen werden snel in bedwang gehouden door een zeer agressieve Argentijnse verdediging. Het is topscorer Melvyn Jamenet die de Franse ploeg op zijn schouders zal dragen. De rug van Perpignan gaat door twee penalty’s (3.).NS en 19NS minuten) om het bluesvoordeel te geven.

Maar integendeel, Puma’s verlaten haar niet. In een tegentrap van Matteo Gallibert wierp Pablo Matera zich op de bal. Thomas Copley komt de eerste poging tot de meeting ondersteunen en vlakt af (22NS). De transformatie van Emiliano Bovelli stelt de Argentijnen in staat om vooruit te komen. Mishandeld verliezen de Blues en vallen in de Pumas-val: Julien Marchand krijgt een gele kaart voor een slecht gebaar, net als Marcos Kremer, erg overstuur na het provoceren van de hoer van Toulouse. De rest van de eerste periode zal niet de geschiedenis ingaan. Melvin Jamnett slaagt vanaf de penaltystip op 50 meter (35.).NS Nauwkeurig). The Blues leiden in de eerste helft (9-7) maar hebben hun wedstrijd niet kunnen voorbereiden.

Gespannen einde van de wedstrijd, blauwe gewoonte

Melvin Jamenet werd uitgeroepen tot Man of the Match dankzij zijn 19 punten: 5 penalty's en 2 transfers in het Stade de France op 6 november 2021.

Wanneer de kleedkamers terugkeren, tonen de Blues een meer winnend gezicht, ondanks de strafschop van Boveli uit 48NS Nauwkeurig. Twee minuten later zal Thibaud Flament zijn eerste cap in het Franse nationale team eren. Aan het begin van het herstel van Damien Benaud, raakt Cameron Wookie in de verdediging. Hij geeft het aan Matthew Jalibert, die Flament vindt, die achter de lijn rent. De test van Jaminet en de Blues leidde hem van 16 naar 10.

De rest van de wedstrijd was een uitwisseling tussen de scorers: Bovelli bracht de score tot op het uur, voordat de topscorer van Perpignan na vijf minuten (19-13) terugsloeg. Met vermoeidheid wordt de verdediging van Argentinië minder urgent. De blues maakt er misbruik van. In de tweede helft van Mathieu Jalibert kwam Beto Mofaka in het centrum en scoorde binnen het doel (71NS).

Jaminet, onberispelijk, zorgt voor de transformatie om uiteindelijk de kloof te vergroten. Maar het is algemeen bekend dat de 15e van Frankrijk graag bang is. Mateo Carreras grijpt een slechte ballon en rent weg om een ​​poging te scoren – nog een Nicholas Sanchez – die Pumas drie minuten na de wedstrijd in de wedstrijd laat (26-20). Ondanks deze zonnesteek wisten de Blues af te sluiten met een laatste strafschop van Jaminet, op Jong (29-20).

Dit Argentijnse team, en zijn elf van de 23 spelers die in het Franse kampioenschap spelen, konden deze negatieve slak die sinds de epidemie vastzat en een zevende verloor, niet stoppen. Omgekeerd kan de blues wat grof zijn met de voldoening van deze overwinning en hun herfsttour beginnen met een druk schema. Eerste Internationale Junior Test Thibaud Flament (49 .)NS), pas zijn vierde pro poging, en Peato Mauvaka’s (71.) pogingNS) stond Frankrijk’s XV, traag of soms ontmoedigend, toe om de Pumas voor de vierde keer op rij te dumpen.