Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vijfde golf treft Zuid-Afrika

Sinds enkele weken ervaart Zuid-Afrika een toename van de vervuiling. Op dit moment maken epidemiologen zich geen zorgen over het epidemiologische herstel van de twee ondersoorten van omicron.

Zoals een deja vu. Enkele weken geleden werd Zuid-Afrika geconfronteerd met De escalatie van de Covid-19-epidemie. Dinsdag 10 mei zijn er maar liefst 7.523 nieuwe besmettingen geregistreerd, een stijging van bijna 100% in één week tijd. Een epidemische opleving die doet denken aan de Omicron-golf die in december 2021 door de ‘regenboognatie’ raasde, de vierde sinds het begin van de epidemie. Op dat moment werd de drempel van 20.000 dagelijkse vervuilingsgevallen aanzienlijk overschreden.

zie ook Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal de Covid-19-pandemie tegen eind 2021 tussen de 13 en 17 miljoen doden veroorzaken.

Niet genoeg om alarm te slaan, stelden experts gerust. Deze forse toename van Covid-gevallen is echter een uitnodiging. Omdat ? De vijfde golf wordt voornamelijk gedragen door twee Omicron-subvariabelen: BA.4 en BA.5. Het werd voor het eerst geïdentificeerdTussen half december en begin januariEind april traden ze op.tussen 70% en 75%van infecties in Zuid-Afrika, volgens epidemioloog Antoine Flaholt.

“verhoogde draagbaarheid”

de reden ? Grotere overdraagbaarheid door twee mutaties in het spike-eiwit. “Met deze sleutelhanger kan het virus cellen binnendringen“Rapporteert Antoine Flaholt. Volgens een onderzoek van Public Health France op 20 april 2022 hebben de BA.4- en BA.5-subvarianten L452R- en F486V-mutaties in het spike-eiwit. Dit zal zorgen voor een betere affiniteit tussen het virus en de cellen en kan veroorzaken “Overmatige draagbaarheid“.

Zij kunnen ookHet speelt een rol bij het ontwijken van het vaccin“Zegt Antoine Flaholt. Volgens de directeur van het Institute of Global Health aan de Universiteit van Genève zal de F486V-mutatie de humorale immuniteit aanvallen, verkregen door vaccinaties of Covid-infectie. Dus de twee subvariabelen zouden kunnen zijn “Het maakt verworven antilichamen minder effectiefWijzigingen die van belang zijn voor gezondheidsautoriteiten De Wereldgezondheidsorganisatie heeft met name de ondersoorten BA.4 en BA.5 geclassificeerd als “.belangrijke variabelen“.

Lichte toename in ziekenhuisopname

Zouden deze twee subvariabelen toch een toename van ernstige vormen van Covid kunnen veroorzaken? Enkele weken geleden is het aantal ziekenhuisopnames in Zuid-Afrika licht gestegen. Op 7 mei werden 2.634 mensen opgenomen in het ziekenhuis, van wie 255 op de intensive care. Het aantal sterfgevallen door Covid is de afgelopen dagen ook licht gestegen, met 26 sterfgevallen op 10 mei. De cijfers die Antoine Flaholt toch verklaart door de hoge overdraagbaarheid van de subvariabelen BA.4 en BA.5.

in deze tijd, “Ze toonden geen specifiek Foah-profielEen geruststellende toespraak wanneer Zuid-Afrika een van de landen is aan de wieg van de mensheid die het zwaarst is getroffen door de COVID-19-pandemie.Het land, met een bevolking van 31,1% van de bevolking, kondigde afgelopen maart een volledig vaccinatieschema aan. gezondheidsbeperkingen versoepelen. Sommige kunnen echter worden gehandhaafd, zoals de verplichting om op bepaalde plaatsen maskers te dragen, om de hervatting van de epidemie van de afgelopen weken tegen te gaan.

Wat Frankrijk betreft, zijn op 2 mei slechts twee gevallen van BA.4 en zes gevallen van BA.5 vastgesteld. In een rapport van 20 april zei de Franse volksgezondheidsautoriteit dat deze twee subvariabelen werden gepresenteerd “Ze worden nauwlettend gevolgd op basis van hun genetische kenmerken“.


zie ook Covid-19: Twee nieuwe subtypes van Omicron veroorzaken een nieuwe epidemische piek in Zuid-Afrika

READ  Heeft u twee doses van het Covid-19-vaccin gekregen? Dit is wat er verandert... en wat niet verandert in je dagelijkse leven