Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten zien af ​​van extra tarieven op staal en aluminium in de Europese Unie

Zaterdag werd tussen Brussel en Washington een akkoord bereikt om een ​​einde te maken aan deze maatregel waartoe Donald Trump in juni 2018 besliste. In ruil daarvoor zal de Europese Unie de beoogde vergeldingsmaatregelen niet opleggen.

De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben zaterdag een akkoord bereikt over het verhogen van extra tarieven op de Europese invoer van staal en aluminium, een geschil dat de handelsbetrekkingen tussen Washington en Brussel heeft geschaad sinds dergelijke tarieven werden opgelegd door de regering-Trump.

De Amerikaanse minister van Handel, Gina Raimondo, kondigde de overeenkomst aan.historisch“Wie gaat”Handhaving van bepaalde tarieven, terwijl beperkte hoeveelheden Europese invoer van staal en aluminium de Verenigde Staten belastingvrij binnenkomen».

Minister van Bestuur Biden zei tijdens een telefonische vergadering vanuit Rome, waar de G20-bijeenkomst wordt gehouden, dat de door de Europese Unie aangekondigde vergeldingsmaatregelen die op 1 december van kracht worden voor producten zoals Harley-Davidson-motorfietsen of Kentucky-bourbon, niet zullen worden uitgevoerd.

Europees commissaris voor Handel Valdis Dombrovskis kondigde in een tweet aan: “We zijn met de Verenigde Staten overeengekomen om ons handelsgeschil over staal en aluminium op te schorten en samen te werken voor een wereldwijde overeenkomst over duurzaam staal en aluminium.».

De protectionistische maatregelen van Trump

De regering-Trump legde in juni 2018 extra tarieven op van 25% op staal en 10% op aluminium uit verschillende regio’s in de wereld, waaronder de Europese Unie, met als argument de noodzaak om de nationale veiligheid te beschermen.

READ  Het vreemde communicatieproces van Hohenzollern

Europeanen reageerden snel door van plan te zijn motorfietsen, jeans (inclusief Levi’s), tabak, maïs, rijst of sinaasappelsap uit de Verenigde Staten te belasten.

Afgelopen juni, toen het geschil over subsidies aan Airbus en Boeing werd aangekondigd, gaven Washington en Brussel zichzelf tot 1 december om een ​​deal te sluiten over staal, anders zou de Europese Unie haar tarieven verhogen.

«Deze industrieën hebben te maken gehad met vergeldingstarieven van 50%‘”, herinnert mevrouw Raimondo zich, verwijzend naar de producten die in de VS worden gemaakt.Geen enkel bedrijf kan dit overleven. Er zijn 1,7 miljoen Amerikanen die leven van de sterke drankindustrie en 5.600 Harley-Davidson-werknemers. Al deze functies vallen onder deze overeenkomst».

De verklaring, afgegeven op de eerste dag van de top van de G20-leiders in Rome, specificeerde niet hoeveel staal en aluminium invoerrechtenvrij zou zijn.

«We verwachten dat deze transactie de toeleveringsketen zal stroomlijnen en de kostenstijgingen zal verminderenDe Amerikaanse minister van Handel zei nogmaals dat economieën worstelen met knelpunten bij de productie en distributie van belangrijke industriële producten.

In de overeenkomst staat dat al het staal dat uit Europa naar de Verenigde Staten wordt geïmporteerd, in orde is.”Volledig gemaakt in Europa‘, drong de Amerikaanse regering aan.

Het is ook bedoeld als kader voor toekomstige onderhandelingen over een overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over hoe beter rekening kan worden gehouden met de koolstofintensiteit bij de vervaardiging van deze producten. “Dit betekent dat zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie staal en aluminium produceren die schoner zijn dan het staal dat in China wordt geproduceerd.».

READ  Positief geval voor de Omicron-variant geïdentificeerd in Réunion, de eerste in Frankrijk