Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten zetten zich schrap voor een mogelijke begrotingsverlamming

De Verenigde Staten zetten zich schrap voor een mogelijke begrotingsverlamming

Ambtenaren kunnen al op zondag tijdelijk werkloos worden of gedwongen worden om onbetaald te werken.

Amerikaanse ambtenaren, die tijdelijk ontslagen zullen worden of gedwongen zullen worden om zonder loon te werken, hebben op donderdag 28 september officiële mededelingen ontvangen over de verlamming van de federale staatsbegroting, die zondag zal beginnen als gekozen vertegenwoordigers in het Congres er niet in slagen het probleem op te lossen. Hij hoort.

Het personeel van de federale overheid en het leger bereidt zich al enkele dagen voor op deze “sluiting”. Maar naarmate de deadline dichterbij komt en de Democraten en Republikeinen in een impasse lijken te zitten, lijkt dit steeds onvermijdelijker. Ministeries en overheidsdiensten hebben zich gealarmeerd en hun medewerkers geïnformeerd over de te verwachten gevolgen. “Vooraf aangesteld en aangemeld personeel zal worden ontslagen, wat betekent dat ze niet mogen werken of de middelen van het ministerie mogen gebruiken.”Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwde in een e-mail die donderdag naar werknemers werd gestuurd en werd voorgelezen door Agence France-Presse. Ze zullen dan moeten wachten tot de ‘lockdown’ eindigt voordat ze hun salarissen met terugwerkende kracht ontvangen.

De langste periode van begrotingsverlamming in de Verenigde Staten duurde 35 dagen in december 2018 en januari 2019. Diensten die als ‘essentieel’ worden beschouwd, zullen worden gehandhaafd. De enige oplossing om een ​​brutale bezuiniging op zondag 1 oktober om 12.00 uur te voorkomen, is het bereiken van een last-minute akkoord tussen Democraten en Republikeinen. In de Senaat werd een compromis bereikt over een begrotingsvoorstel voor de korte termijn, dat enkele weken extra goedkeuring zou bieden. Het heeft de steun van de overgrote meerderheid van de gekozen functionarissen. Maar in de Tweede Kamer staat de situatie stil. Een handvol Republikeinse gekozen functionarissen die Trump-aanhangers zijn, weigeren te stemmen over een tekst die financiële steun aan Oekraïne omvat.

READ  Van Portugal tot Canada zijn beperkende maatregelen gericht op toeristen

Ministeries opereren in slow motion

Het Witte Huis blijft de gekozen functionarissen veroordelen die een akkoord belemmeren, iets meer dan een jaar voor de presidentsverkiezingen. De Democratische Senaatsleider Chuck Schumer viel de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden aan. Hij voegde eraan toe: “Tientallen extremisten (…) hebben een grotere invloed (Kevin) McCarthy presteert beter dan de meerderheid van zijn partij en de overgrote meerderheid van de leden van het Huis van Afgevaardigden die hij leidt.Hij hekelde.

Nu een groot deel van de ambtenaren te kampen heeft met technische werkloosheid, zullen de ministeries langzaam werken totdat dezelfde begrotingstekst door beide kamers van het Congres is goedgekeurd. Het ministerie van Volksgezondheid ziet het “Personeelsreductie op vrijwel alle afdelingen in deze periode”Details van e-mail ontvangen door medewerkers. “Veel van onze kernprogramma’s en activiteiten zullen doorgaan, maar met een verminderd personeelsbestand.”is verder toegelicht.

In het geval van een verlamming die slechts enkele dagen duurt, “Onze soldaten zullen moeten blijven werken, maar ze zullen dat doen zonder loon, (…) en duizenden van hun civiele collega’s zullen werkloos zijn.”Dat zei Pentagon-woordvoerster Sabrina Singh. “Lockdown is de ergste situatie”Ze voegde eraan toe: “Dus blijven we het Congres oproepen om zijn werk te doen en de regering te financieren.”

Het vliegverkeer werd verstoord

De verlamming zal op veel gebieden zeer ernstige gevolgen hebben, van voedselhulp die zou kunnen worden teruggebracht tot nationale parken die niet langer behouden zullen blijven. Het ministerie van Financiën zei dat oproepen naar belastingcentra niet zouden worden beantwoord. Dit zou waarschijnlijk ook het luchtverkeer ernstig verstoren, omdat luchtverkeersleiders en functionarissen van de Transportation Security Agency (TSA) hierdoor zouden worden getroffen. Wat betreft transport kan de “lockdown” gevolgen hebben ‘Vervelend en gevaarlijk’De Amerikaanse minister van Transport Pete Buttigieg waarschuwde woensdag.

READ  Studenten verstoren actie tegen homofobie door 'Allahu Akbar' te roepen

De woordvoerster van het Internationale Monetaire Fonds gaf donderdagochtend in een interview tijdens een persconferentie aan dat zij meent dat dit… “Als een vermijdbaar risico voor de Amerikaanse economie.”. “We moedigen de partijen aan om samen te komen om consensus te bereiken over manieren om de Amerikaanse regering te financieren.”Julie Cusack toegevoegd.