Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten zeggen geen aanvallen op Russische bodem te steunen, terwijl Moskou wel is geraakt door drones

De Verenigde Staten zeggen geen aanvallen op Russische bodem te steunen, terwijl Moskou wel is geraakt door drones

Denemarken heeft de militaire uitgaven in tien jaar tijd verdrievoudigd

Denemarken kondigde dinsdag aan dat het zijn militaire uitgaven de komende 10 jaar zal verdrievoudigen nadat Rusland Oekraïne is binnengevallen, met investeringen in het oosten, de Noord-Atlantische Oceaan en het Noordpoolgebied. “De regering wil de defensie en veiligheid van Denemarken aanzienlijk versterken door de komende 10 jaar ongeveer 143 miljard kronen (€ 19,2 miljard) uit te geven.”Dat zei waarnemend minister van Defensie Trols Lund Poulsen in een verklaring.

De Deense premier Mette Frederiksen, wiens naam wordt verspreid om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, had maandag al een enorme nieuwe toewijzing voor Oekraïne aangekondigd, met een extra enveloppe van € 2,4 miljard in 2023 en 2024.

In 2024 zullen de militaire uitgaven (investeringen in uitrusting, personeel, infrastructuur, enz.) 6,9 miljard kronen bedragen, tegen 6,7 miljard dit jaar, en zouden volgens het plan in 2033 moeten verdrievoudigen tot 19,2 miljard (€ 2,6 miljard). regering. Deze inspanningen worden particulier gefinancierd door een nationale feestdag af te gelasten, die ondanks een ongebruikelijke protestbeweging al is gelegaliseerd. Voor de regering, die van plan is om tegen 2030 2% van haar bbp aan defensie te besteden, wat een van de doelstellingen is van de NAVO waarvan ze lid is, is de ambitie drieledig.

Het doel blijft dat het Noordpoolgebied en de Noord-Atlantische Oceaan een gebied van lage spanning zijn. We moeten Denemarken natuurlijk beschermen en onze verplichting nakomen om gedeelde verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid in de Oostzee.”De minister legde uit. Ondertussen moet Denemarken Oekraïne op een zinvolle manier blijven steunen (…). En we moeten actief blijven en bijdragen kunnen blijven leveren aan de rest van de wereld. Onze betrokkenheid bij de Europese Unie speelt daarbij een belangrijke rol.”wees erop.

READ  Van Portugal tot Canada zijn beperkende maatregelen gericht op toeristen