Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Naties vragen om $ 5 miljard aan hulp om een ​​”toekomst” voor het land veilig te stellen

De Verenigde Naties hebben een recordbedrag van $ 5 miljard aan hulp gevraagd om dit jaar Afghanistan te financieren en de toekomst veilig te stellen van een land dat wordt bedreigd door een humanitaire ramp. Het is slechts een noodoplossing, maar “De waarheid is dat zonder [ce plan d’aide]Er zal geen toekomst zijn Martin Griffiths, de onder-secretaris-generaal van de VN voor humanitaire zaken, zei maandag 10 januari tijdens een persconferentie in Genève.

In een verklaring van de organisatie staat dat de Verenigde Naties dit jaar 4,4 miljard dollar van donorlanden nodig hebben om de humanitaire behoeften te financieren, het grootste bedrag dat ooit voor een enkel land is gevraagd. Dit bedrag zal worden besteed aan uitbreiding van voedselvoorziening en landbouwsteun, financiering van gezondheidsdiensten, behandeling van ondervoeding, noodopvang, toegang tot water en sanitaire voorzieningen, maar ook onderwijs. Ongeveer 22 miljoen mensen, meer dan de helft van de bevolking van het land, hebben dringend hulp nodig.

Bijna 6 miljoen vluchtelingen in het buitenland

Maar de Verenigde Naties hebben ook nog eens 623 miljoen dollar nodig om 5,7 miljoen Afghaanse vluchtelingen te helpen, soms voor vele jaren, in vijf buurlanden, met name Iran en Pakistan. Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi, waarschuwde: Als het land instort, stort het in (…) Dan zullen we een veel grotere uittocht van mensen zien. En het zal moeilijk zijn om deze bevolkingsbeweging in het gebied maar ook daarbuiten te beheersen, want het stopt niet in het gebied. “

Lees ook Afghanistan: Geconfronteerd met hongersnood roept Taliban-functionaris op tot humanitaire hulp ‘zonder politieke vooringenomenheid’
READ  Berouw voor de rechters, maar een strikte islam in detentie

De Taliban hebben het land sinds augustus geregeerd, hun gezag hersteld en de op afstand gesteunde regering en de Amerikaanse militaire macht verdreven na 20 jaar guerrillaoorlogvoering. Een sanctieregime dat is ingesteld om te proberen concessies te doen aan islamitische fundamentalisten, vooral op het gebied van vrouwenrechten, heeft het land – dat al sterk afhankelijk is van internationale hulp – in een diepe economische crisis gestort. Het is verergerd door een droogte die al enkele jaren aan de gang is.

Geen geld voor de Taliban

Om donoren gerust te stellen, merkte Griffiths op dat het geld – dat een kwart van het officiële BBP van het land vertegenwoordigt – niet door de Taliban zou gaan, maar rechtstreeks zou worden gebruikt door ongeveer 160 NGO’s en VN-agentschappen in het veld. De heer Griffiths drong aan op distributie, gefaciliteerd door de veiligheidssituatie, de beste in jaren.

Het besluit van de Raad voor de veiligheid en de facilitaire ondersteuning van een humanitaire hulp en de hulp aan de Washington Vrijwillige bijdragen aan de rassurer van acteurs financiers, paralysés door de financiële hulp in liquide betaalbare auxine sancties tewerkstelling. Soms worden ambtenaren, leraren en verplegend personeel al maanden niet betaald.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Taliban verbieden openbare baden voor Afghaanse vrouwen

Terwijl de internationale gemeenschap nog steeds op zoek is naar een effectieve manier om de Taliban onder druk te zetten om met name de manier waarop ze vrouwen behandelen te veranderen, aan wie zo snel de meeste rechten zijn ontzegd die de harde strijd van twintig jaar heeft gewonnen, maakte de heer Grandi duidelijk dat dit helpt Het creëerde ook een ruimte voor dialoog met de Taliban, wat erg waardevol is..

De wereld met AFP

READ  Oekraïne beweert een Russische cyberaanval op zijn elektriciteitsnet te hebben verijdeld