Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: 5.300 nieuwe gevallen sinds afgelopen vrijdag.

In zijn laatste rapport over de gezondheidssituatie benadrukt de ARS de aanhoudende snelle vooruitgang van de nieuwe golf van vervuiling. Eind vorige week werden 5.300 nieuwe gevallen geregistreerd. Een ontwikkeling die nu wordt weerspiegeld in de nieuwe gezondheidsbeperkingen


In detail zijn dit alle cijfers die worden meegesleept en de volledige deelname van Guadeloupe aan de vijfde golf van het Covid 19-virus bevestigen:

Het positiviteitspercentage is 21% over de afgelopen zeven dagen.
Het besmettingspercentage steeg fors naar 2.894/100.000 mensen.
De leeftijdsgroepen 10-19 jaar en 20-39 jaar vertegenwoordigen 58% van deze nieuwe gevallen. Er is een verschuiving naar oudere leeftijdsgroepen bevestigd.
Het besmettingspercentage in de leeftijdsgroep 0-9 vertegenwoordigt momenteel 6% van de positieve gevallen, vergeleken met 3% aan het einde van de laatste week van 2021.
– 24 groepen gecontroleerd in Guadeloupe en de noordelijke eilanden (scholen, hotels, nachtclubs, bars, privéfeesten).

Nu is de Omicron-variant aanwezig in meer dan 95% van de positieve monsters.

Ziekenhuisdruk stijgt

Voor het eerst in deze indicatoren die in aanmerking komen voor de vijfde golf, stellen we ook vast dat het ziekenhuisbezoek de neiging heeft toe te nemen. Twee patiënten onder de 50 jaar werden dit weekend opgenomen op de intensive care en waren niet gevaccineerd.
De capaciteit van de reanimatiebedden wordt momenteel gehandhaafd op 35 bedden in het district, dat is 30 bedden in CHUG en 5 in CHBT, waarvan 13 bedden voor intensive care zijn toegevoegd.
Maandagochtend om 07.00 uur zijn 28 mensen (waarvan 10 met Covid 19 versus vrijdag 4) in acute reanimatie behandeld.
Voor patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen op de medische afdeling voor COVID: 17 waren op de afdeling infectieziekten van het CHU versus 6 vorige week. Op de andere afdelingen worden nog eens 21 patiënten opgevangen (d.w.z. 13 in CHU en 8 in CHBT)

READ  Meer dan 800 immigranten landen op Sicilië

Bedenk dat in het licht van de ontwikkeling van deze karakters, Alexandre Rochat, gouverneur van de regio Guadeloupe, besloot
Om de avondklok terug te brengen tot maandagavond acht uur.