Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De terugkeer van de Zuid-Afrikaanse Grand Prix in 2023 komt aan bod

Stefano Domenicali, president van de Formule 1, die Liberty Media Group vertegenwoordigt, de commerciële rechthebbende voor de discipline, arriveerde maandag in Zuid-Afrika nadat hij de dag ervoor de Grand Prix van Azerbeidzjan had bijgewoond. Het doel van dit bezoek is om vertegenwoordigers van het Kyalami-circuit te ontmoeten, om de mogelijkheid te bespreken om de Grand Prix van Zuid-Afrika vanaf volgend jaar weer op de kalender van het wereldkampioenschap te zetten.

24 Grand Prix in 2023?

Afrika is momenteel het enige continent waar geen GP loopt. Zuid-Afrika organiseerde de Grand Prix voornamelijk van 1965 tot 1985, voordat de apartheid, die in het land had geheerst, ervoor zorgde dat het evenement werd opgeschort. In 1992 en daarna 1993 was er weer de Grand Prix van Zuid-Afrika. De laatste editie werd gewonnen door Alain Prost, de wereldkampioen van dat jaar.

Als Zuid-Afrika op het programma staat voor het volgende toernooi, kunnen er in 2023 24 races zijn. Las Vegas is al gastheer van de Grand Prix, evenals Qatar, dat dit jaar van de kalender werd verwijderd vanwege de organisatie van de FIFA World Cup . . En Shanghai zou ook kunnen terugkeren als de Covid-19-pandemie onder controle wordt gebracht. Een voorlopige kalender voor het seizoen 2023 zou in augustus volgend jaar kunnen worden gepubliceerd.

READ  PSG medische update over Mbappe, Ramos, Verratti, Bernat, Dagba en Kurzawa