Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De strijd zal nu land voor land worden gestreden.”

Onderhoudswerkzaamheden – De Amerikaanse publiekrechtadvocaat Olivier Beaton merkt op: “Sinds 1973 botsen de pro-choice (voor abortus) en ‘pro-life’ (anti-abortus) kampen op gewelddadige wijze.”

Olivier Bethune is een common law-advocaat in de Verenigde Staten en is gekozen tot lid van de Association of French Citizens Abroad (AFE). Hij publiceerde vele opmerkelijke werken, zoals: De nieuwe Amerikaanse revolutie (Blond, 2016) en Kamala Harris. Amerika’s pionier (Blond, 2021).


Vigarofox. Wat zegt de uitspraak van de Hoge Raad precies? En wat was Roe v. Wade in 1973?

Oliver Peyton. – Ten eerste, en dit is erg belangrijk om te begrijpen dat “Roe v. Wade, 410 US 113” een beslissing is van een rechtbank, het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Het is dus een meerderheidskeuze van negen benoemde rechters en niet een wet aangenomen door gekozen parlementsleden. Deze historische uitspraak gaat terug tot 1973 over de kwestie van de grondwettelijkheid van wetten die abortus strafbaar stellen of beperken. een beslissing…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Vrijheid is ook om naar het einde van het debat te gaan.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  De gouverneur van New York riep op tot zijn ontslag nadat beschuldigingen van seksuele intimidatie waren bevestigd