Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geconfronteerd met chaos op zijn luchthavens, wil Duitsland buitenlandse werknemers inhuren

De sneller dan verwachte hervatting van het vliegverkeer, twee jaar na Covid, ging niet gepaard met het inhuren van nieuwe agenten. Dit personeelstekort leidt tot vertragingen en annuleringen.

Zondag kondigden de ministers aan dat Duitsland buitenlandse werknemers zou binnenhalen om een ​​einde te maken aan de chaos op zijn luchthavens, die voor de vakantie te maken hebben met personeelstekorten en een reeks annuleringen. “De regering is van plan om dringend benodigde buitenlandse werknemers tijdelijk in Duitsland te laten werkenDe minister van Arbeid, Hubertus Hill, verklaarde in het zondagnummer van de Daily afbeelding.

Werkgevers moeten een traditioneel loon betalen en zorgen voor fatsoenlijke huisvesting voor de tijdelijke periodeDe sociaaldemocratische minister ging verder en benadrukte dat het geen kwestie is.sociale verlatingDe regering heeft niet aangegeven hoeveel buitenlanders zullen worden uitgenodigd om het luchthavenpersoneel te versterken, maar volgens afbeelding, Hun aantal kan bereikenVier cijfers‘, dat wil zeggen, minstens duizend.

Snel herstel van de epidemie

Net als op veel andere Europese luchthavens is de hervatting van het luchtverkeer na twee jaar verstoring in verband met de Covid-epidemie nog niet gepaard gegaan met de aanwerving van nieuwe agenten. Bij deze situatie komen nog de afwezigheden die samenhangen met de hervatting van de besmetting met Covid-19. Op Duitse luchthavens ontbreken momenteel ongeveer 7.200 specialisten, blijkt uit een onderzoek van het Duitse Economisch Instituut. Dit tekort leidt tot opeenvolgende annuleringen van vluchten, met name door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, en lange wachtrijen bij de veiligheidscontroles.

READ  'Vladimir Poetin moet falen in Oekraïne'

Van haar kant heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Fissette afbeelding Daar zijngeen concessies“In termen van veiligheid, specificeren dat deze”(zal) assistenten uit het buitenland inhuren, bijvoorbeeld voor bagageafhandelingDeze situatie leidt tot eengewelddadige verstoringVoor reizigers klaagde minister van Consumentenbescherming Steffi Lemke (The Greens), die zei: “Verwacht van luchtvaartmaatschappijen dat ze hun wettelijke verplichtingen nakomen en snel en zonder bureaucratie voldoen aan legitieme passagierseisenHet geeft dus aan dat luchtvaartmaatschappijen verplicht zijn om passagiers op hun rechten te wijzen en dat passagiers recht hebben op compensatie bij last-minute annulering of vertraging.

Maar Detlev Kaiser, een lid van de raad van bestuur van Lufthansa, wekte hoop in de dagbladen globalismewaarschuwing datHelaas zal het moeilijk zijn om nu op korte termijn, dus in de zomer, een verbetering te realiseren“.”We verwachten dat de situatie in 2023 weer normaal zal zijnDit zei een Lufthansa-functionaris, die de afgelopen weken meer dan 2.000 vluchten heeft geannuleerd.


zie ook – Brussels National Airport heeft alle vluchten geannuleerd vanwege de staking