Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De sterren en de auto. De dag dat Claude Francois en zijn Mercedes werden gebombardeerd

Op 25 juni 1977 verliet Claude Francois zijn huis in Parijs met vier vrienden om zich bij zijn fabriek in Danemois, ten zuiden van de regio van Parijs, te voegen.

Hiervoor nam hij met zijn laatste auto, een Mercedes 450 SEL, de snelweg A6; De S-Klasse is uitgerust met een V8-motor die 286 pk levert. Hij weet nog niet dat hij kort daarna Guy Neumeyer, alias “The Crazy” achter het stuur van zijn CX zal ontmoeten. De Mercedes die hij kocht en opnieuw in het blauw spoot, wordt een legende.

Beroep veilige piercing

In zijn klantenervaring vergezelt Guy Neumeyer zijn gebruikelijke medewerkers met namen die de goedkope thriller opnemen: “Galoche”, “Riton”, “le Gros Denis” of “Pouquit”.

hun specialiteit? Vanaf het begin van de jaren zeventig waren ze wijdverbreid in banken waar ze kluizen doorzagen met een steekvlam. Het volstaat te zeggen dat een grote Mercedes die hen op de snelweg inhaalt, hen zal irriteren.

Boven de wet jagen ze de auto achterna en beginnen te schieten.

Zeven 9 mm sporen

De achtervolging stopt pas als je het dorp Dannemois binnenrijdt, wanneer CX een bocht maakt aan de rand van het eigendom van Claude François.

Cloclo vindt zeven effecten op de auto: een kogel in de achterruit, één in de rechter richtingaanwijzer, één in een band en één…in het dashboard. Niemand raakte gewond in het vliegtuig.

De volgende dag opende de zanger zijn deur voor televisie en de media, met een duidelijke schok. Het moet gezegd dat hij in 1975 een IRA-aanval in het Hilton Hotel in Londen overleefde.

READ  Alienware lanceert laptops met gecastreerde GeForce RTX 3070 te koop


De 450 SEL werd op het kavel geregistreerd door zijn vriend Alain Dominique Perrin, in originele staat tijdens de Bonhams-verkoop in 2015. Foto Bonhams

speciale auto

In 1976 werd een nieuwe Mercedes 450 SEL geleverd aan Claude Francois. Opnieuw gespoten in blauw naast de 450 SLC. Geregistreerd 327 BJX 75, de 450 SEL was 5,06 meter lang en woog bijna twee ton.

De machine is standaard uitgevoerd met een automatische versnellingsbak en luchtvering; Het was een symbool van luxe.

Het was vastgelegd in de regels en was toen eigendom van zijn vriend Alain Dominique Perrin.

Het werd op 5 september 2015 geveild door Bonhams Auctions voor € 97.500.