Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De staking bracht het treinverkeer tot stilstand

De Nederlandse nationale spoorwegmaatschappij annuleerde dinsdag al zijn treinen nadat arbeiders in staking waren gegaan om voor inflatie gecorrigeerde loonsverhogingen te eisen, waardoor honderdduizenden stedelijke pendelaars strandden. De oproep tot staking is ook bedoeld om het personeelstekort aan te pakken dat is ontstaan ​​sinds de uitbraak van het coronavirus, na een impasse in de onderhandelingen met de directie van de nationale spoorwegmaatschappij NS.

Spoorwegarbeiders, die de afgelopen drie dagen al kleine stakingen hebben georganiseerd, richtten zich dinsdag op de stad Utrecht, een belangrijk spoorwegknooppunt, waardoor het nationale spoorvervoer werd verstoord. Treinen reden alleen tussen Amsterdam en Schiphol, Brussel, Parijs en Londen.

Vanwege de staking rijden er vandaag geen NS-treinen in NederlandCijfers van NS voor 2021 laten zien dat er dagelijks ruim 620.000 mensen met de trein met luidsprekers op lege stations in het hele land zullen reizen. Minder regionale spoordiensten genieten van regelmatig verkeer.

Vastgelopen onderhandelingen

Vakbonden eisen loonsverhogingen in verband met inflatie, momenteel voor het eerst sinds de jaren 70 boven de 10%, en een minimumloon van 100 euro per maand en 14 euro per uur. Ze hebben betere arbeidsvoorwaarden en NS moet zo’n 1.400 vacatures invullen.

De onderhandelingen zitten voorlopig vast.“, vertelde de woordvoerder van de vakbondsfederatie FNV aan AFP Hans Walthi, voor wie”De bal ligt nu in het kamp van de NS“. De laatste stelt een verhoging van 8% over 30 maanden voor, wat “Begrijpt volledig» Zorgen van de stakers. Volgens woordvoerder Oskar van Elferen heeft NS echter te maken met een krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en dalende reizigersaantallen.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden neemt haar hoed af ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan ​​van het I Filmmuseum

De besmetting met het coronavirus heeft zijn tol geëistOnder hen vertelde Oscar van Elferen aan AFP. De Nederlandse vice-minister van Spoorinfrastructuur Vivian Heijnen van haar kant drong er bij beide partijen op aan om de impasse te doorbreken en zei de staking: “Zeer onhandig voor alle gebruikers“.