Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De spelers ontdekken en zich voorbereiden op het WK over vier maanden… de uitdagingen die Hervé Renard te wachten staan

De spelers ontdekken en zich voorbereiden op het WK over vier maanden… de uitdagingen die Hervé Renard te wachten staan

Na zijn ontslag als president van het Saoedische nationale team, werd Hervé Renard donderdag officieel aangesteld als coach van Les Bleues, ter vervanging van Corinne Deacon.

Het nieuws is nu officieel. Hervé Renard is de nieuwe coach van het Franse damesvoetbalteam. Hij werd donderdag 30 maart benoemd door het uitvoerend comité van de Franse voetbalbond (FFF). Hij is 54 jaar oud en volgt Corinne Deacon op, die op 9 maart werd ontslagen nadat verschillende spelers waren uitgevallen. De voormalig coach van Zambia, Angola, Ivoorkust, Marokko en Saoedi-Arabië zal in zijn nieuwe rol voor veel uitdagingen komen te staan.

Begrijp de bijzonderheden van het vrouwenvoetbal

Ondanks zijn lange ervaring als coach – hij heeft in vijf verschillende landen gewerkt – is Hervé Renard een beginneling in de wereld van het vrouwenvoetbal, in tegenstelling tot Gerard Prechore (Paris Saint-Germain) of Sonia Bompastor (Lyon), die al enige tijd worden genoemd in de positie. Het is duidelijk dat de sport hetzelfde blijft, zelfs als “We behandelen jongens niet zoals we meisjes behandelen,” waarschuwt Laurent Nicolin, president van Montpellier wiens damesteam vijfde staat in de D1 Arkéma. “We praten niet op dezelfde manier met ze, er zijn wetten die aangenomen moeten worden. Er zijn eigenaardigheden in de vrouwensport, zoals meisjes die minder fit zijn tijdens de menstruatie. Je moet weten hoe je daar rekening mee moet houden.” als ze lichamelijk minder gezond zijn.”

Naast de verschillen die kunnen bestaan ​​tussen dames- en herenvoetbal, moet kennis van de omgeving, van zowel Franse spelers als internationale spelers, snel worden begrepen door de voormalige trainer van Lille. Hiervoor zal Hervé Renard Eric Blahic vergezellen die tussen januari 2020 en juni 2021 de assistent van Corinne Deacon was en gewaardeerd wordt door de Franse spelers. Hij besloot zijn post te verlaten omdat hij de weg niet kon vinden Noch wiskundig, noch menselijkZoals uitgelegd West Frankrijk. “Hervé Renard zal kunnen rekenen op assistenten die het vrouwenvoetbal al een tijdje kennen, die de spelers en de sfeer kennen, en hij zal noodzakelijkerwijs intern voor dynamiek zorgen en zijn ideeën naar voren brengen.”Zegt Marinette Pichon, voormalig topscorer in de geschiedenis van Les Bleues (81 goals). Het feit dat het Saudische nationale team hem ter beschikking heeft gesteld van het Franse nationale team toont aan dat hij samen met de spelers een stap vooruit wil zetten.” Laurent Nikulin is ook optimistisch: “We moeten zeer reactief zijn, maar ik denk dat het een zeer gekwalificeerd persoon is die daar zal komen.”

Bereid je snel voor op het WK

Het WK is al morgen. Hervé Renard heeft minder dan vier maanden om zich voor te bereiden op het WK, dat van 20 juli tot 20 augustus plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland. Een bijzonder korte periode biedt heel weinig bewegingsruimte om verschillende tactieken of verschillende spelers te testen. “We hebben in het verleden gezien dat fokkers in zes maanden tijd grote concoursen wisten te winnen. In die zin is er hoop.”waaronder Eugénie Le Sommer in kolommen stond het team. Een hoop gedeeld door Marinette Pichon: “We hadden misschien betere resultaten verwacht, maar Corinne Deacon levert nog steeds deze groep en Hervé Renard zal materiaal hebben waarop hij kan vertrouwen. spelers om uit te kiezen.“.

READ  Bosz belooft voor OL

Hervé Renard zou snel in het diepe zinken. De volgende rally begint… maandag 3 april, met twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Colombia, 7 april in Clermont-Ferrand en Canada op 11 april in Le Mans. Dan is de volgende bijeenkomst de voorbereidingsbijeenkomst voor het WK met twee nieuwe vriendschappelijke wedstrijden: in Ierland, op 6 juli, en in Australië, op 14 juli. Daarom heeft hij, in het algemeen en voor iedereen, slechts vier wedstrijden voor het WK, inclusief de laatste twee weken voor de opening van de competitie met minder dan twee weken.

Configureer een groep opnieuw

De ambtstermijn van Corinne Deacon, die begon in augustus 2017 en begin maart eindigde in een ineenstorting, ondermijnde de eenheid van het Franse team in de groep. Er hebben zich al vijf blauwe spelers teruggetrokken om een ​​wijziging van de selectieprestaties te eisen. Toespraken van Wendy Renard, Marie Antoinette Catoto, Kadidiatou Diagne, Pearl Moroni en Greg Mbok leidden tot het ontslag van de coach. Zal hij weer contact met ze opnemen en zullen ze ermee instemmen om terug te komen?

Daarnaast werden verschillende uitvoerende spelers door de vorige coach buiten de selectie gelaten, onder wie Amandine Henry, Eugenie Le Sommer, Sarah Bouhadi en Gaetan Theni. Worden zij minder dan vier maanden voor het WK weer kanshebbers voor een plek?

Daarnaast is de driekleur ook niet gespaard gebleven van de mishandelingszaak van Khaira Hamraoui, van wie oud-collega Aminata Diallo ervan verdacht wordt de sponsor te zijn. Op 22 februari 2022, tijdens de overwinning op Nederland (3-1), vierden Marie Antoinette Katoto en Kadidiatou Diagne een doelpunt ter ere van Aminata Diallo, die nog niet is aangeklaagd, terwijl Khaira Hamraoui op de bank zat. Deacon is afgelopen februari voor het laatst door Corinne opgeroepen, na een jaar zonder selectie. “Groepscohesie en de inclusie en het welzijn van iedereen, dat zal de prioriteit zijn, Marinette Pichon bevestigt. Het eerste project dat zal worden uitgevoerd, is ervoor te zorgen dat de meisjes met plezier naar het Franse nationale team gaan en de wens hebben om zichzelf te overtreffen om goed te presteren op het WK.