Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De SNCF-website accepteert nu vakantiecheques

Tot nu toe moest je naar de terminal om hem te kunnen gebruiken.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Goed nieuws voor medewerkers. De site en de SNCF Connect-app accepteren nu online betalingen via vakantiecheques, een vereenvoudiging maar niet automatisch omdat vouchers moeten worden omgezet in een gedematerialiseerde versie, maakte SNCF donderdag 19 mei bekend.

Tussen juni en augustus wordt jaarlijks één op de vijf tickets met vakantiecheques betaald, maar tot nu toe moest je naar het station om ze te kunnen gebruiken.

“De integratie van deze betaalmethode maakt het leven van reizigers gemakkelijker door hen meer flexibiliteit en vrijheid te geven met de mogelijkheid om alles op afstand te doen om alle of een deel van hun tickets te betalen.”Dat melden SNCF Voyageurs en het Nationaal Agentschap voor Vakantie-inspectie (ANCV) in een gezamenlijk persbericht.

Om uw ticket online te betalen met vakantiecheques, moet u een gedematerialiseerde kopie gebruiken genaamd “Chèque-Vacances Connect”. De klassieke procedure voor voorraadoverdracht wordt uitgelegd in ANCV speciale site.

Treinkaartjes betaald met vakantiecheques kunnen nu worden ingewisseld voor digitale vouchers op SNCF Connect. Het inwisselen is vanaf juni mogelijk bij zelfbedieningsstations en pas in 2023 aan de balie, zo blijkt uit het persbericht.

READ  Milieuactivisten sloten pakhuizen van McDonald's