Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De situatie waarin gijzelaars aan de gang zijn in een Apple Store in Amsterdam

Europees 1

Met AFP
Gewijzigd als

22 februari 2022 om 22:42 uur

De Apple Store in het centrum van Amsterdam in Nederland is momenteel gegijzeld. Volgens de eerste elementen van het onderzoek zal het een individuele man zijn die na de overval het personeel zal gijzelen met de mislukte overval. Maar de politie weigert details vrij te geven en roept mensen op de zone te vermijden.

De gijzeling was dinsdagavond aan de gang Amsterdam Dinsdagavond ging een gewapende man een Apple-winkel binnen op een van de belangrijkste pleinen van de stad, en velen werden vrijgelaten, aldus de politie. “Velen hebben de winkel kunnen verlaten sinds de gijzelaars hen naar de Apple Store in Leidzepline begonnen te brengen”, aldus de politie op Twitter, zonder het aantal mensen te noemen.

Op sociale media circuleerden beelden van internetgebruikers, waarop specifiek een gewapende man te zien is die een andere ongewapende man vasthoudt en volgens AT5-media hoorden verschillende getuigen ’s avonds schoten in de winkel. De politie zei dat de politie ter plaatse is met tal van speciale eenheden om “de situatie onder controle te krijgen”.

Een overval die fout ging

Om 17.40 uur kreeg ze informatie over een gewapende overval. De overval veranderde later in gijzelaars. “We dringen er bij iedereen die het Apple Store-gebouw bezoekt op aan terughoudend te zijn en terughoudend te zijn bij het vrijgeven van afbeeldingen of livestreams vanwege onze politie-inspanningen”, zei de politie.

READ  Mobilisatie van boeren tegen overheidsbeleid