Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Russische stakingen zijn “paradoxaal geruststellend”, aldus Isabelle Facon van de Strategic Research Foundation.

De Russische stakingen zijn “paradoxaal geruststellend”, aldus Isabelle Facon van de Strategic Research Foundation.

Volgens deze specialist is het bombardement dat Rusland maandag op Oekraïne heeft uitgevoerd, “Hiermee wordt de mogelijkheid uitgesloten dat ze een tactisch kernwapen zouden gebruiken.”

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

“Dit is een van de geruststellende elementen van de paradox,” Schattingen maandag 10 oktober in Frankrijk Cultuur Isabelle Facon, adjunct-directeur van de Stichting voor Strategisch Onderzoek. “Met deze klappen hebben de Russen laten zien dat ze nog middelen hebben in de traditionele sfeer”. Deze Russische bomaanslag die maandag Kiev en andere steden in Oekraïne trof, laat het zien “Het gebruik van kernwapens is geen directe optie, en het is ook geen gemakkelijke beslissing om te nemen.” voegt Isabelle Facon toe.

Een specialist in Russische defensie- en veiligheidskwesties is van mening dat “Het is een stapel mislukkingen die aan Russische zijde tot dit besluit heeft geleid.”d.w.z. tegenaanvallen aan Oekraïense zijde in Charkov en Cherson en de verovering van Lyman, ondanks de annexatiereferenda van Rusland. “Een zeer gênante reeks”, aldus Isabelle Vacon, die “zeer sterke druk uitoefende in de kringen van de macht om veel sterkere actie in Oekraïne te eisen.” De voormalige Russische president Dmitri Medvedev benadrukte dat deze stakingen slechts de “eerste aflevering” waren.

“De vraag van hun voorraad rijst”, Isabelle Facon heeft sindsdien geantwoord “We merken de afgelopen maanden dat er minder geschoten wordt met dit type raket dat nauwkeuriger is en een groter bereik heeft. Sancties kunnen de productie van dit type raket overbelasten.”