Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De rijkdom van de rijkste man ter wereld stijgt in een week met 9 miljard euro

economie

korte link

De rijkste man ter wereld nam deze week ontslag als CEO van Amazon om andere projecten uit te voeren, wat hem er niet van weerhield om nog rijker te worden.

Het fortuin van Amazon-oprichter Jeff Bezos is volgens Forbes-berekeningen met 10,6 miljard dollar, of ongeveer 9 miljard euro, gestegen tot 212,4 miljard (ongeveer 180 miljard euro).

Deze week stegen Amazon-aandelen met 5,9%. Jeff Bezos trad af als CEO van 5 juli tot Zich wijden aan andere projecten, met name aan zijn andere bedrijf, Blue Origin, wiens eerste vlucht naar de ruimte is gepland voor 20 juli. Maar hij blijft voorzitter van de raad van bestuur en bezit meer dan 10% van de aandelen in zijn bedrijf.

Forbes legt in dit verband uit dat de opkomst Amazon-aandelen Het kan worden gekoppeld aan de afwijzing door het Amerikaanse ministerie van Defensie van het Joint Defense Infrastructure (Jedi)-project, een contract van $ 10 miljard dat in 2019 aan Microsoft werd toegekend. Volgens de verwachtingen zou Jedi door Microsoft worden uitgevoerd, maar deze beslissing was niet geschikt voor Amazon . Zelfs de grootste online retailer, die koploper was in de contractrace, ondernam juridische stappen. Amazon had aangegeven dat de afdeling besloot samen te werken met Microsoft onder druk van voormalig president Donald Trump, die een persoonlijke hekel had aan Jeff Bezos. Maar voor nu is er enige speculatie dat het cloud-computing data-opslag contractproject van het Pentagon kan worden gedaan met de hulp van Amazon.

Andere ‘winnaars'”

De heropening van de Pentagon-contractcompetitie leidde ook tot een sprong in Oracle-aandelen om mede-oprichter Larry Ellison te verrijken met $ 6 miljard (ongeveer 5 miljard euro), waardoor zijn fortuin opliep tot 112,8 miljard (meer dan 95 miljard euro) en hem in staat stelde om bezetten de tweede trede van het “podium” Topwinnaars voor de week van 2-9 juli.

READ  L'Oréal aangeklaagd bij het Ginot Instituut voor spionage

De ex-vrouw van een zakenman, Mackenzie Scott, staat op de derde plaats op deze lijst: het is gegroeid van ongeveer $ 3,5 miljard (3 miljard euro) naar ongeveer $ 62,5 miljard (ruim 52,7 miljard euro).

Ranking miljardairs

Forbes voegt eraan toe dat de rijkdom van Bezos die van de Franse luxe-industriemagnaat Bernard Arnault gevaarlijk heeft overtroffen Binair “overlappend” voor enkele weken. De recente stijging van het fortuin van Jeff Bezos heeft hem echter 23 miljard dollar rijker gemaakt dan dat van Arnault.

Voor de algemene ranglijst van miljardairs, gepubliceerd door Forbes op 23 juni, Het grootste fortuin ter wereld Het zijn Jeff Bezos, Bernard Arnault en zijn familie, evenals Elon Musk, goed voor respectievelijk ongeveer 168 miljard euro, 163,7 miljard en 131 miljard euro. Vervolgens komen Bill Gates (ongeveer 106,5 miljard euro) en Mark Zuckerberg (ongeveer 101,5 miljard euro).