Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regering wil belastingontduikers aanpakken

De regering wil belastingontduikers aanpakken

De Belastingdienst onderzoekt de kwestie van cryptocurrencies. Minister van Openbare Accounts Thomas Cazenove heeft samen met onze collega's bij Les Echos bevestigd dat verborgen crypto-activa het doelwit zullen worden van een nieuw wetsvoorstel gericht op het bestrijden van fraude. Wat komt er?

https://cryptoast.fr/feed/

https://cryptoast.fr/cryptoentreprises-cachees-politique-souhaite-faire-chasse-fraudeurs-impots/

De overheid wil op zoek gaan naar verborgen cryptocurrencies

Midden in het belastingaangifteseizoen Het lijkt erop dat de Belastingdienst achter verborgen bezittingen aan wil gaan. In het bijzonder cryptocurrencies, volgens informatie van Les Échos. De minister van Overheidsrekeningen, Thomas Cazenave, bevestigde dat de controles in de toekomst uitgebreider zullen zijn.

In dit stadium Alleen vermogenswinsten en rekeningen aangehouden in het buitenland moeten worden aangegeven. Voor andere cryptocurrencies die op verschillende opslagmedia worden bewaard – inclusief zelfgehoste portemonnees – heeft de staat geen zicht.

👉 Vind onze volledige gids – Belastingaangiftegids voor cryptocurrency 2024 voor belastingen

hoewel, De belastingautoriteiten zijn van mening dat veel Fransen hun echte bezittingen in cryptocurrencies verbergen :

De Europese Centrale Bank schat dat 5 miljoen Fransen crypto-activa gebruiken, en er zijn slechts 150.000 aangiften bij het directoraat-generaal van Openbare Financiën. Wanneer we deze twee cijfers vergelijken, is het duidelijk dat er een deel is dat we missen. »

Geniet van 10% korting op je Waltio-abonnement met de code CRYPTOAST

Uitgebreide controle- en toezichtbevoegdheden van de belastingdienst?

150.000 aangiften versus 5 miljoen houders, of 3%. Dit betekent Al het andere bevat cryptocurrencies op portemonnees of zelfgehoste services in Frankrijk. Voor de Belastingdienst is dit onwaarschijnlijk en daarom legt Thomas Cazenove de noodzaak uit om meer te doen:

Ik zou graag willen dat we de bevoegdheden van de belastingdienst kunnen afstemmen op wat er gebeurt met buitenlandse rekeningen, in termen van terugvorderingstermijnen, controles of boetes. »

👉 Ontdek ook: Crypto-belastingsimulatie in Frankrijk: schat hoeveel er zal worden betaald over uw vermogenswinst

READ  Autoverhuurbedrijven zijn wanhopig op zoek naar auto's

De uitspraak is verre van triviaal. De staat kan meer controle krijgen over de crypto-activa van individuen, Met de mogelijkheid om tegoeden te bevriezen en opnieuw toe te wijzen.

De gevaren van verstoppertje spelen met de belastingdienst

Op dit moment stelt iedereen die geld verbergt in cryptocurrencies dat had moeten worden aangegeven, zichzelf al bloot aan een flinke rekening. Daarom zou de belasting met 40% kunnen worden verhoogd.De Belastingdienst heeft het recht om 3 jaar terug te kijken (tegenover 10 jaar voor rekeningen in het buitenland).

De netelige kwestie van de status van cryptocurrencies maakt een comeback, omdat regeringen meer duidelijkheid willen. Moet Bitcoin worden beschouwd als contant geld, op te slaan in persoonlijke portemonnees en vrij uitwisselbaar? Of moeten transacties meer gemonitord worden?

👉 Lees ook – USDT kan vóór juni 2024 van de Europese beurzen worden verwijderd

Op Europees niveau heeft het Parlement zijn besluit over deze kwestie al genomen. Digital Asset Service Providers (DASP’s) zullen binnenkort transactie-informatie moeten verzamelenEn meld het bij de toezichthouders als zij het verdacht vinden. Bovendien zullen anonieme cryptocurrencies binnenkort niet langer worden toegestaan ​​op gecentraliseerde beurzen. De trend is daarom resoluut in de richting van toezicht, zowel in Frankrijk als in de Europese Unie.

Sluit je aan bij de Cryptoast-community op Discord

bron : Echo's

Nieuwsbrief 🍞

Ontvang elke maandag een overzicht van cryptocurrency-nieuws via e-mail 👌

Wat u moet weten over affiliate links. Deze pagina kan beleggingsgerelateerde activa, producten of diensten bevatten. Sommige links in dit artikel kunnen affiliate zijn. Dit betekent dat als u een product koopt of zich registreert voor een site uit dit artikel, onze partner ons een commissie betaalt. Hierdoor kunnen wij u originele en nuttige inhoud blijven bieden. Er is geen schade voor u en u kunt zelfs beloond worden door onze links te gebruiken.

READ  Als we niets doen aan het klimaat, kan dat de Europese economie ondermijnen

Investeringen in cryptocurrencies zijn riskant. Cryptoast is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten of diensten die op deze pagina worden aangeboden en kan niet aansprakelijk worden gesteld, direct of indirect, voor enige schade of verlies voortvloeiend uit het gebruik van het goed of de dienst beschreven in dit artikel. Investeringen met betrekking tot crypto-activa zijn inherent riskant, en lezers moeten hun eigen onderzoek doen voordat ze enige actie ondernemen en alleen binnen hun financiële mogelijkheden investeren. Dit artikel vormt geen beleggingsadvies.

Aanbevelingen van het Arabische Monetaire Fonds. Er is geen gegarandeerd hoog rendement; een product met een hoog rendement brengt een hoog risico met zich mee. Dit risico moet consistent zijn met uw project, uw beleggingshorizon en uw vermogen om een ​​deel van dit spaargeld te verliezen. Beleg niet als u niet bereid bent uw kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen.

Lees voor de toekomst onze pagina's Financiële toestand, Mediatransparantie en Juridische kennisgevingen.