Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De rechterlijke macht beval de confiscatie van de activa van de twee Europese banken, Deutsche Bank en UniCredit

De rechterlijke macht beval de confiscatie van de activa van de twee Europese banken, Deutsche Bank en UniCredit

Deutsche Bank is de nummer één bank in Duitsland.
Armando Papani/AFP

Beide besluiten zijn genomen op verzoek van het Russische gasbedrijf RusChemAlliance.

De Russische rechterlijke macht heeft op verzoek van een Russisch gasbedrijf de confiscatie bevolen van bezittingen ter waarde van honderden miljoenen euro’s van de Italiaanse bank UniCredit en de Duitse bank Deutsche Bank in Rusland, zo hebben we zaterdag officieel vernomen. Het Arbitragehof in Sint-Petersburg (Noordwest) heeft beslag gelegd op onroerend goed, effecten en rekeningen van de op één na grootste Italiaanse bank, UniCredit, in Rusland, voor een bedrag van 462,7 miljoen euro, volgens een besluit van 16 mei. De rechterlijke instantie is beschikbaar op haar officiële website.

Een soortgelijke beslissing werd genomen op dezelfde dag tegen Deutsche Bank, de eerste bank in Duitsland, toen het Arbitragehof van St. Petersburg beslag legde op haar onroerend goed, effecten en rekeningen voor een bedrag van 238,6 miljoen euro. De twee besluiten zijn volgens dezelfde bron genomen op verzoek van het Russische bedrijf RusChemAlliance.

Klacht in de zomer van 2023

In het bijzonder werd het mede opgericht door de Russische gasgigant Gazprom om een ​​grote gasverwerkings- en vloeibaarmakingsfabriek te bouwen in Ust-Luga, nabij Sint-Petersburg, en het bedrijf zag zijn partner – het Duitse bedrijf Linde, dat geacht werd gas te leveren de bouwmachines – terugtrekken uit het project. Het project na de lancering van de Russische aanval in Oekraïne in 2022 en de implementatie van westerse sancties tegen Moskou. UniCredit Bank en Deutsche Bank, de twee borgstellers van dit project, konden vanwege sancties niet aan hun verplichtingen jegens RusChemAlliance voldoen.

READ  China Evergrande: China - de centrale bank praat over "wanbeheer" van bedrijven

In de zomer van 2023 diende het Russische bedrijf een klacht in bij het Arbitragehof van Sint-Petersburg en eiste dat de twee banken honderden miljoenen euro’s zouden betalen uit de bankgaranties die in hun verplichtingen waren vastgelegd. “We zullen moeten zien hoe de Russische rechtbanken dit verzoek implementeren en de onmiddellijke praktische impact in Rusland beoordelen.”Deutsche Bank reageerde in een persbericht.

UniCredit van zijn kant beweerde van wel ‘Op de hoogte van de beslissing van de Russische rechtbank’ En geruststellend “Bestudeer gedetailleerd” Positie. UniCredit, een van de Europese banken met de meeste blootstelling aan Rusland, begon in mei 2022 met gesprekken “Voorbereidende voorbereidingen” Met als doel een mogelijke verkoop aan de Russische dochteronderneming, maar het project lijkt sindsdien te zijn stopgezet. De Italiaanse bank is sinds 2005 aanwezig in Rusland.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >