Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De president van Nigeria dreigt met ernstige gevolgen als de gezondheid van president Bazoum verslechtert

De president van Nigeria dreigt met ernstige gevolgen als de gezondheid van president Bazoum verslechtert

Mohamed Bazoum, op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, 22 september 2022. Mike Cigar/Reuters

Mohamed Bazoum wordt sinds 26 juli – de dag van de staatsgreep – samen met zijn zoon en vrouw vastgehouden in zijn presidentiële residentie.

De Nigeriaanse president Bola Tinubu waarschuwde dat “verdere achteruitgangOp mandaat van de president van Niger, Mohamed Bazoum, die is ontvoerd sinds de militaire staatsgreep die hem ten val heeft gebracht, was het mogelijk dat “Serieuze gevolgenVolgens een EU-functionaris tijdens een interview met Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.

De omstandigheden van de detentie van president Bazoum verslechteren. Elke verdere verslechtering van zijn gezondheid zou ernstige gevolgen hebben.Paula Tinubu, die momenteel aan het hoofd staat van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), zei donderdag in een interview, volgens opmerkingen geciteerd door een EU-functionaris op vrijdag.

Het pad van de dialoog

Mohamed Bazoum wordt sinds 26 juli – de dag van de staatsgreep – samen met zijn zoon en vrouw vastgehouden in zijn presidentiële residentie. Van zijn kant zei Charles Michel:Zij herhaalden de steun en volledige steun van de Europese Unie voor de besluiten van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten, evenals hun krachtige veroordeling van de onaanvaardbare staatsgreep in Niger.Dat meldt de EU-functionaris.

De bevoegdheden die voortvloeien uit de staatsgreep zullen niet worden erkend door de Europese Unie. De democratisch gekozen president Bazoum blijft het legitieme staatshoofd van NigerHij drong erop aan dat militaire functionarissen van ECOWAS-landen vrijdag bijeenkomen in Accra, Ghana, om de mogelijkheid van een gewapende interventie in Niger te bespreken, ook al is de organisatie nog steeds voorstander van een pad van dialoog.

De West-Afrikaanse regionale organisatie nam sancties aan – het opschorten van financiële transacties met Niger en het bevriezen van alle dienstentransacties, inclusief elektriciteitstransmissie – om druk uit te oefenen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de militaire staatsgreep in Niamey. Van haar kant heeft de Europese Unie haar begrotingssteun aan de Sahellanden opgeschort, evenals haar samenwerkingsprogramma’s op veiligheidsgebied. Berlijn riep donderdag op tot adoptie”Sancties“op het niveau van de Europese Unie”tegen de putschisten“.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Aung San Suu Kyi werd veroordeeld tot vijf jaar extra gevangenisstraf