Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De plotselinge ontdekking van een Chinese robot

De plotselinge ontdekking van een Chinese robot

Sebastien Le Belzec (Reporter in China), onder redactie van Romain Ruillard
is gewijzigd in

14.33 uur, 29 september 2022

De kleine verkenningsrobot die China een jaar geleden op Mars lanceerde, heeft zijn eerste geheimen onthuld. Het onthult in het bijzonder de aanwezigheid van “modern” vloeibaar water op de Rode Planeet, wat zou kunnen duiden op de aanwezigheid van leven op Mars in de afgelopen miljard jaar. Peking investeert enorme bedragen in ruimteverovering.

De China doorgaan ruimteverovering. Meer dan een jaar geleden ontwikkelde Peking een sonde en een kleine robot Mars. De laatste heeft zojuist het bestaan ​​onthuld vanvloeibaar water De “laatste” op de rode planeet. Een ontdekking die het bestaan ​​van vorig leven op Mars zou kunnen onthullen.

Meer dan een jaar na het oversteken van de ster, de Chinese rover Zurong Het heeft minder dan 2 km afgelegd, maar heeft al een schat aan gegevens verzameld. Sommigen suggereren dat er al een miljard jaar water op Mars bestaat. Eerdere studies schatten dat het water van Mars ongeveer 3 miljard jaar geleden verdween.

miljarden euro’s geïnvesteerd

“Als er water is, kunnen we aannemen dat de atmosfeer geschikt was voor het ontstaan ​​van leven of dat de atmosferische omstandigheden op Mars de afgelopen miljard jaar gunstig waren”, wijst deze onderzoeker aan de Chinese Academie van Wetenschappen.

Natte metalen werden niet gedetecteerd door eerdere orbitalen. De gegevens van Zhurong zijn dus erg belangrijk en de robot zal de Rode Planeet nog een tijdje blijven verkennen. China heeft miljarden euro’s geïnvesteerd in zijn ruimteprogramma en heeft in 2019 voor het eerst een ruimtevaartuig op de andere kant van de maan laten landen.

READ  Totale maansverduistering van 16 mei: we vertellen je alles over deze uiterst zeldzame gebeurtenis

In 2020 meldde China: maan monsters En het jaar daarop landde ik deze kleine robot op Mars. Peking is nu van plan om in 2030 mannen naar de maan te sturen.