Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De plicht van de wetenschap is om een ​​licht te laten schijnen, zelfs als ze de heersende ideeën van politici … of geleerden niet ondersteunt.”

chronisch. Voor een columnist wiens missie het is om enkele van de vruchten van wetenschappelijk onderzoek naar zijn lezers te brengen, zal het gemakkelijk zijn om ontmoedigd te raken door de vijandigheid jegens de wetenschap die door veel politieke actoren wordt uitgedrukt – al dan niet vanwege het gewicht van de expertise. Pandemic, of de huidige Britse minister van Buitenlandse Zaken Michael Gove bevestigde tijdens het referendum over Brexit “Mensen zijn de experts zat.”.

De neiging van sociale netwerken om politieke debatten terug te brengen tot tribale conflicten, versterkt de minachting van de elites, die de bron zal zijn van een heropleving van het populisme. Je zou zelfs kunnen spreken van een burgeroorlog binnen de elites, aangezien sommige politieke en economische besluitvormers meer academische elites verachten. Dit is in ieder geval het meest opvallende proefschrift voor een column die op 28 april is gepubliceerd in de wereldGetiteld “De wetenschappelijke onwetendheid van de Franse elites heeft ingrijpende gevolgen voor het gedrag van staatszaken.”.

Lees ook: “De wetenschappelijke onwetendheid van de Franse elites heeft ingrijpende gevolgen voor het gedrag van staatszaken.”

Het is echter de plicht van de wetenschap om een ​​licht te laten schijnen, zelfs als ze de heersende ideeën van politici … of geleerden niet ondersteunt. (Hoe onderzoek het beleid beïnvloedt: empirisch bewijs van 2150 Braziliaanse gemeentenJonas Hurt En anderenEn de Revi Amerikaanse econoomeTh Nr. 111/5, 2021).

Kennisintegratie

Het onderzoek heeft een beperkte context, maar is niettemin nuttig. De onderzoekers voerden twee experimenten uit. In het eerste deel namen 764 mensen (voornamelijk burgemeesters) deel aan een laboratoriumexperiment tijdens twee conferenties van gekozen functionarissen. Er werd hen gevraagd hoeveel ze bereid waren te betalen om de resultaten te kennen van verschillende onderzoeken naar de effectiviteit van verschillende programma’s voor cognitieve verbetering bij jonge kinderen. Gemiddeld toonden de deelnemers de bereidheid om $ 36 te betalen voor deze informatie, met een hogere drempel voor onderzoeken met een grotere steekproefomvang (en dus een grotere wetenschappelijke betrouwbaarheid).

READ  Is een hoge inname van cafeïne geassocieerd met een verhoogd risico op blindheid?
Lees ook Klimaatakkoord voor de burger: de rol van experts bij het vormen van meningen

In het tweede experiment namen 1.818 burgemeesters in steden met een bevolking tussen 5.000 en 100.000 (of 45% van de gemeenten van deze omvang in Brazilië) deel aan een informatiesessie over wetenschappelijke studies die de effectiviteit van herinneringen aan belastingbetalers over het niveau van hun fiscale naleving. . Ongeveer 32% van de gemeenten maakt al gebruik van dit type administratieve tool.

Je hebt 30,74% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.