Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De persoonlijke gegevens van meer dan 25% van de bevolking van Lyon zijn gestolen door een piraat?

Dit is de gespecialiseerde site ztazdoorgegeven door Le Progrès, die de informatie openbaar maakt.

Een persoonlijke database van meer dan 147.000 inwoners en medewerkers van Lyon is momenteel te koop op het hackerforum. Zo richtte een hacker zich op de identiteiten, telefoonnummers, e-mailadressen, sociale netwerken en beroepen van tienduizenden mensen en verzamelde deze. Dat wil zeggen, meer dan 25% van de bevolking van de hoofdstad van Gallië!

Een persoon die goed bekend zou zijn in de hackgemeenschap, viel niet lukraak aan. Hij zou informatie krijgen van invloedrijke figuren in de regio van Lyon, en in het bijzonder van afgevaardigden uit de Rhône-regio en leiders van grote bedrijven.

Bewijs nogmaals dat voor veel hackers dit soort “savvy” gewoon een spel of een uitdaging is: de hele database is te koop voor slechts $ 250.

Voor journalisten van Alztas is het zeer zeldzaam dat een hacker zich op een stad richt in plaats van willekeurig aan te vallen om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

Als deze database zijn ontvoerders vindt, is het waarschijnlijk dat veel Lyonnais de komende weken kwaadaardige e-mails van het phishing-type zullen ontvangen.

X

READ  Overboekingsproblemen zijn volgens de bank sinds vrijdag opgelost